I begynnelsen

Hela sagan börjar i mitten av november på ett litet kontorsrum i ett ganska stort hus, på en vanlig liten arbetsplats, någonstans i den stora staden. Ja, nu var det ju ingen extremt stor stad men en sådär lagom svensk medelstor stad...

På kontoret satt en liten tjej och funderade på vad nästa jobb som trillade in skulle vara. En grafisk profil? En kreativitetsbomb eller kanske ett hemligt uppdrag. Just som den lilla tjejen funderade som mest på det kom tjejens chef förbi och berättade att det var dåliga tider i den stora världen just nu. Ekonomin var i obalans och den lilla arbetsplatsens samarbetspartners ansåg sig inte ha råd att hjälpa till att betala den lilla tjejens lilla lön. Därför var den lilla arbetsplatsen tvingad att låta bli att förlänga tjejens lilla projektanställning.

Den lilla tjejen blev ganska ledsen och viste inte riktigt vad hon skulle ta sig för i den stora världen härnäst. Skulle hon fastna i jobbsökarträsket. Det var ju så ont om jobb i den stora världen. Den lilla tjejen förbannade sig över den stora världens ekonomikris.

Det lilla livet rullade på i sin vanliga lunk i den stora lilla staden. Det snöade mycket, det regnade lite, det var lite uppehåll och det blåste lite orkanvindar. En dag fick den lilla tjejen ett telefonsamtal från andra sidan jorden, ett samtal från sin barndomsvän på backpackerresa i Australien. De talade länge om sådant tjejer pratar om mest: sex, droger och rock´n´roll innan de avslutade sitt lilla distanssamtal. Vad den lilla tjejen inte visste var att detta lilla telefonsamtal från andra sidan den stora jorden hade sått ett litet, litet frö i den lilla tjejen. Ett litet frö som snabbt började växa sig större.

Den lilla tjejen började nu fundera på att själv göra någon sorts resa. En lång, en kort, en snabb, en långsam, en med tåg, en med bil, en till närmaste lilla stad, en till högst upp i norr, en till längst ner i söder.... eller...

...en till andra sidan jorden?! 

Men vad skulle den lilla tjejen göra i ett så stort land som Australien? Det var ju så väldigt stort att den lilla tjejen inte riktigt skulle kunna föreställa sig hur det skulle kunna bli. Nej, det var nog bäst att stanna hemma i den stora lilla staden tänkte tjejen. Tryggheten framför allt!

Dagarna gick och den lilla tjejen sökte små jobb lite här och var. Hon funderade också på att börja skolan igen. Rätt var det var så fick den lilla tjejen en stor chans att få ett bra jobb. Ett jobb som verkade bra på många sätt, en tryggad framtid en tid framöver. Den lilla tjejen tvekade ändå att tacka ja till det stora jobbet. Hon kände att livet var på väg åt ett helt annat håll med den lilla tjejen. Hon fick några dagar på sig att fundera över jobbet. 

Då bestämde hon sig, hon var tvungen att göra något annat. Hon tackade nej till det stora jobbet och berättade vänligt men bestämt att hon tänkte ta chansen, chansen att åka till andra sidan jorden...

Åka till Australien.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0