I Cairns efter dagar på resande fot!

I Carins då... Långt uppe på östkusten. Vi klev upp tid åtta-tiden, packade och hoppade på bussen till flygplatsen. Och kan man tänka sig, vi åkte förbi en bit av Sverige i form av IKEA. Flygplatsen var  ganska nyliigen renoverad, mycket snyggt!

Vi checkade in bagaget och den vänliga mannen bakom disken godtog våra kilon i övervikt för det hade både jag och Rasmus. Opps! Fattar inte att saker väger så mycket. Shit! Själva incheckningen var i sig ganska underlig. Rasmus visade upp sitt svenska körkort och jag behövde bara nicka om när de frågade om det var jag som var Anna. Säkerheten var sådar va....? När man ska in på en nattclub måste vi utlänningar ha vårt pass med oss för att komma in, när man ska flyga inrikes behöver man inte ens visa leg... Hmmm...

Vi hade gott om tid på oss på flygplatsen innan planat skulle lyfta så vi strosade runt i shopparna och tittade på alla dyra saker vi inte kunde köpa. Käkade gjorde vi på Hungry jacks (som är exakt samma sak som Burger king) innan vi klev på vårt Jetstar-flygplan.

Utsikten från planet var fantastisk. Vi flög över många typer av landskap, bland annat över the outback, öken och torra svårfarmkomliga områden.

Vid tvåtiden var vi framme i Carins och efter en evighet fick vi våra väskor. Amy hämtade upp oss på flygplatsen och vi fick en snabb rundtur i stan innan vi kom fram till huset där vi nu bor. det är ett ganska stort hus där ett gäng ungdomar (och en hund)  bor. Vi gjorde oss hemmastadda och vid 5-tiden kom Rasmus syssling Julia hem, en sprallig, "äkta svensk" flen-bo som bott här i Cairns i ca tre år. Vi fick lite krubb och sedan var det bara att svira om för ännu ett besök på puben. Dock blev det ett ganska kort besök, julia skulle jobba dagen därpå och jag och Rasmus var ganska möra efter våra dagar på resande fot.

Over and  out!

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0