Skultuna

Igår tog jag en tur till skultuna där jag besökte Mässingsbrukets område. Jag kollade in mässingsbutiken först där de har en massa fina prylar. De har bland annat fina smycken som jag gillar skarpt. De har ett mysigt litet café också där jag käkade en supergod bulle (som en kanelbulle men med mandel och "knäck/kola" uppepå. Kan låta äckligt sött men det var supergott!) och en kopp kaffe till. Detta till det blyga priset av 30 kr. Utsikt över ån och dess forsande vatten. Ganska mycket vatten var det som plaskade fram där. Det har ju regnat en del de senaste veckorna. Tyvärr kunde jag inte ta några kort eftersom det blev ganska sent innan jag kom iväg från Västerås och det hann bli mörkt innan jag hann ta några kort.

Sedan strosade jag runt på området. De har ganska mycket "fabriksförsäljning" eller outlet ska jag väl kanske säga. I Ittala och rörstrands butik var jag shoppingsugen men bestämde mig för att hålla i stålarna istället. Sedan fanns det lite fina smycken och tyger också. Men smycken kan jag ju inte köpa... måste ju använda mina egna. Som en levande reklampelare...

Stannade på en trevlig antikaffär på vägen hem också. Mycket fina saker men inget jag hade råd med... Inte för tillfället i alla fall. Haha. Sedan blev det biltur hem till Västerås igen, det duggregnade lite och var kolsvart! Väl hemma fixade jag lite käk och kurade ner mig i soffan med filt och vetekudde. Mysigt!

Over and out!


Golvad

Idag har jag börjat lägga golv i lägenheten. Har gått ganska bra fram till nu, något är lite knasigt, hoppas att det oknasar sig sedan. Skulle vara min vanliga otur om jag skulle behöva börja om från början. Jag hann ganska långt i alla fall.

Nu ska jag käka lite lunch och sedan är det möte hos KESarna som gäller. Kultur i äldrevården. Jippie! Eller... Jo, ganska kul är det. Om det kommer några tanter på lördag. Lite klirr i kassan.

Tänkte kanske ta en utflykt på eftermiddagen också. En liten tur till Skultuna och kolla in mässingsbruket och ta en fika. Titta lite i butikerna och kanske börja fundera på lite julklappar. Kanske får ni en uppdatering om den trippen här lite senare.

Over and out!


Avslag -en

A-kassan gör en bara irriterad hela tiden! Jäkla idioter. Jag skrev in mig hos arbetsförmedlingen i början av augusti = prövning om a-kassa startar. Idag fick jag svar. Avslag. jag kommer alltså inte att få några pengar. Inga pengar alls. Inte ett öre. Nä... För eftersom min förra anställning slutade vid nyår så kan de bara räkna mina månader av jobb från augusti 2008 till december 2008 = 5 månader. Du måste ha jobbat minst 6 månader inom det senaste året för att få ersättning. Så i och med att jag åkte till Australien så går jag miste om till och med basbeloppet. Skit fan...

Men nu kan jag ju göra som jag vill, kan skita totalt i vad arbetsförmedlingen säger. Jag behöver inte komma på tråkiga och värdelösa informationsmöten. jag får bestämma själv... Inget onte som inte har något gott med sig. Ha! A-kassan kan brinna nere i Hinnhålles eget paradis.

Annars var dagen seg som sirap. Började tidigt och gick på mitt första Jobbcoachmöte. Det verkade ganska bra, men eftersom det var det första mötet så "hände" det inte så mycket. Det kommer nog bli lite mer fart senare. Nu ska jag mest reflektera till nästa möte... Vadå reflektera? Hur gör man det? Jag är nog inte den den typen som reflekterar och skriver listor. Men jag kan ju prova... Jag kanske kan bli. Sätta upp ett mål ska jag göra också. Det låter ju stort och läskigt... Men det är inte så bråttom med det än. Ska börja med att reflektera.

Tänka tänka...

Tänk tänk...

Over änd ut!


Naturhistoria och scouter

Gårdagens ägnades åt scoutkåren. Årets kårresa till Naturhistoriska riksmuseet där vi kollade in utställningarna och cosmonova. Det var en helt lagom dag. Utställningarna är ganska trissta (och det kommer ändå från en museidåre som jag). Lite fast i sena 90-talet. Tråkigt upptällt och tämligen spretigt. Fokus på fel saker tycker jag nog, visst uppstoppade ju kan ju vara kul att se men ett samarbete med Tom Tits för att få ungarna lite mer intresserade skulle vara på sin plats. Naturhistoriska hänger inte med sin samtid utan går tio år efter...

Cosmonova var ganska coolt men filmen var lite sömnframkallande. Synd om ungarna för de tröttnade efter halva filmen. Det var en film om Grand Canyon... trodde vi... men det var mer av en propagandafilm som skrek ut: spara vatten, spara vatten, spara vatten och paddla gärna kajak. Jag hade hellre sett att det var mer om naturen och djuren som finns där och kanske lite om att spara vattendragen. Men men, man kan inte få allt.

Hur som helst var det en lyckad dag som var lagom lång och jag tror att scouterna var nöjda. Men nästa resa går nog till något annat resmål.

Dagen idag har ägnats åt en massa småpyssel. Lite sy, lite greja med datorn, lite promenad, lite funderande och lite experimenterande. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska fixa för kvällsmat. Skulle vilja ha nått onyttigt idag också. Orkar inte med nån större tankeverksamhet just nu...

Over and out!


Innehållsrik torsdag

Efter en del pysslande hemma tog jag mig iväg till Ekislund där jag shoppade lite i matbutiken och på Biltema. Hittade en massa skojsigt, fog, lim, silicon och sånna lattjo prylar. Tillbaka i hemmet lugna vrå fixade jag lite enkel lunch inna jag drog ut till Irsta där jag skulle träffa Jenny och Ottan för att planera vår eventuella medverkan på Vallby julmarknad.

Vi pratade idéer och kollade lite på pärlor och annat jox. Roligt roligt! Man blev klart pysselsugen! Vi fixade nog en massa inspiration åt varandra. Bra! Hem och pyssla. Hann inte så mycket tyvärr. För först blev det spruta på vårdcentralen mot baconfebern, det gick bra. Men fick lite ont i armen efteråt.

Kvällen ägnades åt pyssel med scoutskjortan. Man måste ju vara representabel i stockholm på söndag när kåren ska på kårresa till naturhistoriska riksmuseet. Coolt! Annars degade jag mest i soffan och orkade inte dra igång något pyssel. Kände att jag var tvungen att diska mitt jättelass också... och det gjorde jag minnsann...

Over and out!


Attans rackabajs!

Nu bär det av till affären där jag ska köpa kokosprickar. bara för att det är så himla gott!

Over and out!

Inget jobb på rekryteringsmässan...

Då var en lång och utmattande dag slut:
ont i hela ansiktet av att ha haft munnen format till ett leende hela dagen...
ont i benen efter att har stått och gått hela dagen...
ont i jobbsökarnerven efter att ha "sökt jobb" hela dagen utan att hitta något
ont i hjärtat för att det är så svårt!

skit fan...

Vi fick stå i kö i 45 minuter innan vi ens kom innanför dörrarna till jobbmässan, när vi väl var inne såg jag bara teknikjobb så långt ögan kunde nå. Teknik och några säljjobb. Vart fanns alla kommunikatörsjobb när man som bäst behöver dem?

Men det har varit lite roligt också. Jessica har varit här och snackat skit hela dagen också (så jag har nästan lite ont i öronen också). Vi har käkat massa smask på stan, god pasta och sedan fika. Så har jag lyckats gå på stan en hel förmiddag utan att köpa en enda pryl! Grattis! Materialist javisst! Suck...

Nu är jag sugen nått att käka, en kebab skulle sitta fint som snus! Men jag vet inte om mina onda ben orkar ta mig till grillen och shoppa en. Jag ska fundera lite på den saken. Hm...

Men vi får la se...
Over and out!




Tråkigaste avklarat!

Ha! Nu har jag dammsugit klart! Det är nog det tråkigaste jag vet, att dammsuga! Man nästan lika myckat tycker jag illa om damm och grus på golvet. Nu är det rent och snyggt, i alla fall i ett par dagar...

Nu ska jag nog unna mig en tur på stan mec fönstershopping och fika!

Men först ska jag spackala och måla lite.

Over and out!


Tråkigt schema för dagen.

Dags att börja städa då... Dammråttorna överfaller! Har i alla fall en ljudbok jag kan lyssna på medan jag gör det tråkiga. Fixade med köket och hallen igår så där är det tjusigt värre, eller i alla fall rent på golvet. Har lite saker utspridda som borde plockas upp. Sedan är det disken i köket också som redan har hopat sig igen sedan igår kväll.

Storstädning i pyssellådorna var förra veckans projekt så där är jag 100% nöjd! Rackarns bra blev det... Sedan är det bara lite plock och dammsugning i sovrummet och vardagsrummet kvar. Låter ju lärr som en plätt. Easy peesy, simple pimple....Men så tråkigt att klockorna stannar som Ankan skulle sagt.

Sedan blir det lite roligare, måla väggar och spackla lite. Kanske till och med lite klur på hur golvet ska fixas.

Promenad? Måste i alla fall till brevlådan. Inte så sugen att gå ut idag, det är grått och trist väder...

Sedan får jag göra det roliga...om jag orkar. Tänkte kanske sy lite innan scouterna.

Over and out


Skogstur med svamp och tossig hund

Hopp in i bilen för avfärd mot skultuna. Vi plockade upp Agneta och Ebba (hunden) på vägen och vi åkte till skultunas skjutfält där vi hoppade ur bilen. Ebba Sprang först och hittade snart den rätta stigen. Det var ganska blött i skogen och efter lite letande hittade vi lite svamp: trattisar, kantareller, taggsvamp och trumpetsvamp. Inga större mängder men el liten kasse fick vi ihop.

Vi tog bilen och åkte till vårt hemliga slånbärsställe också, där hade vi mini picknick med bullar och kaffe på filt i det fuktiga gräset. Mysigt mysigt. En del knott var fortfarande vakna och det var mindre mysigt. Tydligen så är det mest mig knotten vill käka på också...

När fikat var slut plockade vi slåbnär så att det stod härliga till och när fingrarna var kalla och vi fått ihop någon liter med bär så gav vi oss av mot Västerås igen.

Hemma kröp jag ner under en filt i soffan med vetekudden, fortfarande lite trött sedan övernattningen på Tunby med alla scouter. Ändå stolt över dagen.

Over and out!



Äppel, päppel

Nu har jag varit nyttig och hjälpt mor min att plocka äpplen. Massa mumsiga äpplen. Sedan kanske det blir lite äppelmos också. Men inte idag. Planen ser ut som följer:

Lunch.
Åka till skulltuna och plocka lite slånbär så att mamma kan göra slånbärslikör med Agneta och kunden Ebba. Det blir nog en trevlig utflykt. Det blir fika i temos också. Och någon god kaka eller nått... Smask!

Over and out!

Jädra väckarklocka

Typiskt att den skulle lägga av nu också... Skitmanick. Som tur var så hade jag inte riktigt något att passa idag. Men när flera timmar av min dag försvann utan att jag godkänt det så blev jag lite putt. Vaknade vid halv 8 trodde jag... Tänkte nu kan jag ju ligga lite till och dra mig. Nästa gång jag tittade var klockan halv nio och tänkte att nu var det hög tid att pallra sig ur sängen. Nästa gång jag tittade var klockan fortfarande halv nio.Shit! Det var osis att klockan sackade ner och stannade någon gång under morgontimmarna. För klockan i köket och i vardagsrummet var. (Svära, svära, svära....) HALV TOLV!!!! Halva dagen är redan förbi, och jag som trodde att jag hade så mycket tid på mig?! Suck!

Men vad ska man göra åt det då... Inte mycket att göra alls faktiskt. Bara att byta batterierna i klockan...

Nu sitter jag framför dumburken igen. Har en massa borden att göra. Det får dock vänta lite. Jag ska nog dra mig ner på stan en stund för att sätta mig ner med en kaffe och fösöka lägga upp en plan för mitt fortsatta jonnsökande. Ack så trisst! Blä! Nu har jag fixat en jobbcoach som kanske kan göra lite nytta. Jag tror att hon är bra i alla fall. Då kan jag få lite stöd och hjälp med allt det där svåra. Tycker att jag gör allt man kan tänkas, men jag får inget jobb i alla fall. Men jag har min fot inne på några ställen i alla fall och kanske kanske... finns det något där att hämta.

Over and out!



Målarfärg och slipdamm

Jaha, ännu inte klar med Australienbloggen. Jag ska slutföra den... nån gång...

Men inte nu!

Just nu sitter jag med målarfärg under naglarna och slipdamm i håret. Har äntligen kommit igång med målningen av hyreslägenheten. Grått ska det bli. men det är en massa förarbete. Det är mer att fixa med där nere än det var här uppe i mitt kök. Fattar inte att det tar emot när nått lite jobbigt ska göras och sådant som mest är kul, det går fort som attan.

Förkyld har jag lyckats bli också. jag tror att det är Lila söta Ottan som har förkylat ner mig. Jag ät inte van vid småbarnsbasislusker. Så de lite större barnen (men fortfarande ganska små) på scouterna får klara sig utan en av sina bästa ledare idag. Oj, så ledsna de ska bli...


RSS 2.0