Intensiv vecka

Inte en minut över för bloggande. Men nu har jag lite lunchrast samtidigt som jag är hundvakt och jobbar lite. Lunch framför datorn kanske inte är det bästa. Haha.

Nu har jag kommit igång med annonsproduktionen i alla fall. Det är ganska svårt faktiskt... Inget jag är van att göra. Man lär sig hela tiden.

Jag längtar till kvällen. Första kvällen sedan förra torsdagen jag inte har något möte eller liknade inplanerat. Förra fredagen - biltur till Hedemora. Lördag- Rättvikskursen. Söndag - biltur hem från Rättvik/Hedemora. Måndag - middag och skitprat+inspirationssnack hos Linnea. Tisdag - scoutmöte. Onsdag - Scoutmöte med seniorerna. Torsdag - Lägerplaneringsmöte scouterna.

Ikväll ska jag sitta i min soffa och slappa. Måste dock packa väskan inför helgens ännu mera scouting. Ledarvård/utbildning på scouters mark vid Gilwelstugan. Måste också laga lite mat till vår knytislunch på lördagen så min vilokväll kommer att vara ganska aktiv.

Nu ska jag värma maten och sleva i mig...

Over and out!


Helg i Rättvik

En intensiv sådan... Med massa pyssel och många skratt.

Vi klev upp i gryningen för att käka frulle, vi blev upphämtade vid 07.00 och åkte sedan mot Rättvik. Väl framme var det lite fika och sedan samling i gruvan (lokalen heter så...) för "välkommen" och gruppindelning. Jag och Jessica slöt upp med de nio sladdertackorna i vår grupp och gick till Arbogarummet där vi hade en liten genomgång och sedan var det bara att börja pyssla.

Japansk flätning stod på schemat för de flesta. Det flätades snoddar för fulla muggar. Några knöt vänskapsband också. Ett annat gäng sydde nya saker av gamla sker.

Jag och Jessica simmade mot strömmen och gjorde inte riktigt det som stod på programmet. Jessica hade hittat japansk flätning på nätet. Hon sydde en halv miljard tygremsor som hon sedan flätade ihop till ett mönster. Det blev tillslut ett stjärnmönster i lila och svart. Mycket snyggt! Bra jobbat Jessica.

Jag gav mig på brickbandsvävning. Man spände upp varp genom fyrkantiga brickor som man snurrade i en viss ordning samtidigt som man vävde. 12 brickor, 48 varptrådar och ett antal timmar senare hade jag ett dekorativt band. Coolt! Och jag lyckades klura ut hur varpen skulle träs på helt själv!

Detta sysslade vi med i dagarna två. Massa mat mellan varven och lite andra äventyr. På lördagskvällen kom Martin från Falun och hälsade på. Vi gick runt till de andra kurserna där fliten var stor på de flesta hållen.

På söndagen var vi morgontrötta men lyckades ta oss ner till frullen för lite energipåfyllning och sedan var det kursdags igen.

Efter lunch körde vi sista kurspasset och samling i gruvan för "hejdå, vi ses nästa år" Kina och Annika avtackades för visat mod under de senaste åren. Man måste vara ganska modig om man ska våga ordna kurshelg i Rättvik.

Trötta men inspirerade åkte vi hem mot Hedemora igen. Där fick jag lite gott fika och sedan hoppade jag in i blå faranskutten för att köra hem till Västerås. Väl hemma lite mat och chill i soffan. Helt slut!

Over and out!

Mot Dalarna

Mer bestämt södra dalarna och Hedemora ikväll. Ska "ha en mysig hemmakväll" med Jessica (Vi har ju ändå delad ekonomi...). Käka god kyckling och titta på tv. Förhoppningsvis kan jag få slänga ett getöga på handbollen mellan varven. Det är ju sista chansen för Sverige att ta sig vidare i EM. Förlorar de mot Tyskland ikväll så är det kört... Kom igen nu grabbar! Blitur mot Dalarna iväll alltså. Med min nya stereo inkopplad i bilen! Jippe! Här ska det poppas på hög volym.

Sedan ska vi krypa till kojs tidigt eftersom vi ska upp i gryningen på lördag. Borde vara förbjudet att gå upp så tidigt på lördagar. Men vad gör man inte för en helg i Rättvik på Rättvikskurserna. Vi ska lära oss massor om "Japansk flätning" vad det nu är ???? Ingen aning. Men det blir säker kul. Är lite sugen på att gå sång och lekkursen också, men det får väl bli ett annat år.

Innan jag kommer så långt i dagens program så ska jag käka lite lunch på stan (och ladda mobilen, akut laddningsbehov där) Sedan ska jag göra annonser hela dagen och kanske lite adressregister också så hjärnan blir rensad. När jag slutat jobba så ska jag hämta upp Anders och vi ska hämta hans folder som blivit klar idag. Jag är riktigt nyfiken på hur den kommer att bli. Har stora förhoppningar om resultatet och blir matt om det inte blir tiptop. Lite nervös också eftersom det blev anmärkningar på förra jobbet som trycktes hos det tryckeriet. Håller tummarna och korsar fingrarna.

Så nu får ni inte höra från mig på ett tag. Kanskekanske på måndag.

Over and out!
Anna

Kommunikation

Men oj tänker ni... Ett inlägg till idag! Ha!

Har varit och satt skräck i kommungubbar och kommuntanter idag på eftermiddagen. 15 minuter om kommunikation. Hur gör man det? Typ världens största ämne ju... Men det gick ganska bra. Och framför allt var det kul att se deras förskräkta ansikten.

Inte för intet man gick färg, form, språk och verktyg och verbovisuell kommunikation på högskolan. Någon nytta ska man väl ha av Petterssons trams! Fniss!

PS Har fortfarande inget jobb.... Tycker att jag kunde ha tur någon gång jag med och bara snubbla över ett. Men med min vanliga otur.... Det mest tragikomiska i hela situationen är alla jävlar som redan har jobb som vet hur man gör för att få ett. "Det är ju såååå enkelt, gör si och så."  "Har du provat ditt och datt?" "Att söka jobba är ett heltidsjobb". (Jävligt svårt att jobba 200%) DS

Ni som tycker mindre om mitt fula språk får hålla för ögonen när ni läser bloggen eller så får ni låta bli och läsa helt och hållet. Jag kommer nog tyvärr inte sluta svära. Trots att jag ibland har funderat på det. Jag får väl skylla på dåligt ordföråd...

Over and out!

Nervöst sammanbrott

Har ångest idag. Det är ett jävla helvete att söka jobba. Man blir bara mer och mer nertryckt i skorna. Arbetsgivarna visar noll respekt för de som söker, har inte ens tid att skicka ett "tack för din ansökan". En ansökan som för övrigt tog två timmar att knåpa ihop och skicka iväg. Man sliter tills man bli blå. När är det tänkt att man ska söka jobb och ringa på annonser när man har praktik på 100% ????? När man sedan inte får någon respons över huvud taget så känner man sig mer och mer värdelös.

Det känns som om jag har kastat 3 år av studier i papperskorgen. Hur man än gör så lyckas man aldig uppfylla alla krav de har. Man ska ha 100 års erfarenhet och har man inte det så har man inte en chans. Vaför kan ingen prova ett osäkert kort? En lott som kan ge högsta vinsten? Chansen att hitta ett guldkorn är relativt stort. De kan hitta någon som inte är styrd av förutbestämda regler och normer.

Jäääla skit fan.....

JAG BEHÖVER ETT ROLIGT OCH KREATIVT JOBB!   NU!

Nån som har nått jag kan få?

Over and out!


Tappert försök

Ingen idé att jag lovar att skriva minst ett ilägg om dagen. Kommer inte att funka.

Men nu kan jag i alla fall meddela att det kommer att hållas i Luffarslöjdkurs i Norberg de kommande vekorna. Om någon är sugen på att vara med så kan man få åka med mig om man är västeråsare. Kommer att bli en kul och lärorik luffare-kurs. Ha! Jag kommer ju vara där varje helg eftersom det är jag som ska leda kursen. Så nu kan Rebecca snart få komma och göra lite tidningsmaterial i Norberg.

Förhoppningsvis ska jag få en bilstereo inmonterad i bilen ikväll också. Länge leve fack-personal som förstår sig på kunder som inte kan lika mycket som dem, utan att man känner sig idiotförklarad. 

Kanske ska jag också ut till björnön och berätta för utmanarscouterna (? Med risk för att få bannor, seniorer heter det nog förtfarande i min värld) om GS och Norn hajken. Vi vill ha mer folk till dessa underbara arr.

Frågan är bara om jag hinner med allt detta på en kväll. Hoppashoppashoppas. Måste hinna in på konsum och köpa lite krubb också. Annars kan jag inte ens leva på vatten och bröd, mackorna är slut! Och mjölken. Illa.

Men nu skulle det inte sitta fel med lite krubb, inte så motiverande med fil och flingor tyvärr. Är sugen på pizza...

Over and out!
Anna


Himla skönt med långt jullov...

Ja, just det... Skulle kunna ha jullov fram till maj om någon bad mig!

Jag har helt enkelt inte så mycket att skiva här just nu. Söker jobb som en galning. Verkar inte som om någon vill att jag ska jobba hos dem. Det är så jävla surt! Ursäkta mitt fula språk men jag börjar bli ganska bitter. Fattar inte vad jag gör för fel!

Praktiken går väl ganska bra. Har en himla massa att göra och jag får nya utmaningar hela tiden, den ena mer omöjlig än den andra. Just nu sitter jag och gör ett regiseter över adresser som vår tidning ska gå ut till. jag är nästan uppe i 300 adresser och har därmed ca 2700 kvar att leta på och skriva in... I övrigt kan jag inte berätta så mycket mer. Det är lite hemligt fram till nästa nummer kommer ut i slutet av feb.

Ikväll börjar scouterna igen efter julen. Vi ska leka lite och busa en massa. Det kommer att bli en himla rolig termin med våra illbattingar och busfrön. Nästa vecka ska vi bland annat ha "pimp my snowride" och bygga farkoster av plastsäckar, silvertejp och tidningar. Blir nog kul!

Nu ska jag knyta ihop säcken för idag här på kontoret. Kanske kanske återkommer jag hit snart.. eller lite mindre snart.

Over and out!

Jullov...

Ja... här kommer jag inte skriva nått än på ett par dagar. men den som väntar på något gott väntar alltid för länge (eller hur var det nu...)

RSS 2.0