Melody club och julgransjakt

En trevlig lördag blev det tillslut med Melody club på konrad. Jag började göra mig idorning för avfärd vif 22-tiden och mamma skjutsade ner mig till stan lagom till 23. Ingen kö, bara att knalla rakt in, dumpa biljett i kassan och jackan i garderoben. Kände mig ganska ensam där jag traskade omkring. Som tur var träffade jag Hanne och hennes polare Teddy. Hurra! Inte bara jag som diggar MC!

Vi hängde i schlagerbaren en sväng och tiden rusade iväg. Dags för kvällens huvudpersoner. Nice! Trevligt gung men tyvärr lite för högt ljud framme vid scenen. Hörde bara Eriks gura från hans skvallermonitor. Stod där några låtar men förflyttade mig snart längre bak och hittade tillslut ett trappstag att stå på. Jag är ju så kort, såg inte alls när jag stod bak i klungan. Trappstaget var dock bra. Kändes lite flummigt att stå där bak och dansa helt för mig själv bara.

Grabbarna i bandet kändes lite seega. De var en bra konsert, men inte riktigt MC-topp. Jag är nöjd med kvällen men jag har sett bättre MC...

Efter spelningen så kunde vi garva åt alla fjortisar som hängde efter killarna. De höll på att pinka på sig bara någon i bandet kollade på dem. Moahahahaha! Hemåt!

Idag har jag hängt på kontoret och producerat två gardinvepor. Ikväll granprydning och julklappsbyte hos familjen Samuelsson.  Imorgon ska jag på julgransjaakt i karbenning, Haga. Det ska bli kul. 

Over and out!



 

Två dagar i storstan

Massa skoj när vi firade mammas födelsedag. Kom till Stockholm vid lunch på torsdagen och vi började med en slirig promenix till Af Chapman där vi skulle bo en natt. Finfint vandrarhem, men gammal skuta med fin utsikt över vattnat mot gamla stan. Sedan gjorde vi stan. Och det var ganska snabbt avklarat. Käkade lite lunch på hamburgerhak och köpte lite sista-minuten-julklappar.

Kvällen blev en helkväll på Hamburger Börs, där vi först käkade fint och sedan såg vi Robert wells och hans egen julshow med massa trevliga musiker. Bland annat en hel blåsorkester och en liten ståk trio (eller var de fler? Kunde inte riktigt se hela scenen, vi hade inte världens bästa plats att sitta på) Stefan Odelberg var också med och trollade. För er som var med på Jiingi så var det han som var konfrancier på aqvslutningsshowen. Det var en kul föreställningen med väntan innan den började var lite för lång. Vi fick träsmak och kramp i benen ca en timme innan showen började. Då kan ni förstå att vi var lite möra när vi kom tillbaka till vår hytt på båten...

Fredagen började tidigt med buss och tunnelbane-tur ut till naturhistoriska där vi kollade på 3D-film om urtid havsodjur. Ganska coolt, tyvärr var det något fel på mina 3D-brillor så jag missade typ hälften av de coola effekterna.

Efter det åkte vi in till stan igen och käkade lite lunch. Fläskfilé och potatis, dagens rätt. Det tyckte vi passade ganska bra. Vi travade runt lite i gamla stan och kollade in de mysiga gränderna för att börja vända åter till vandrarhemmet för att hämta upp våra väskor. Vi gick också en sväng till arkitekturmuseet för att kolla in pepparkaks-hus utställningen. Men vi såg den bara genom ett fönster. man var tvungen att betala inträde för att få se den. De tyckte vi var lite sniket och vi hade inte så gott om tid heller. Vi tog en fika i caféet istället och vände åter mot centralstationen för att hoppa på tåget hem mot Vässan.

... stationen var ett enda kaos med massa försenade tåg och trubbel, men som tur var så kom vi på ett tåg i rena förskräckelsen och kom hem endast 20 minuter senare än tänkt.

Två upplevelserika dagar med andra ord. nu måste jag vila mig en vecka innan jag är som folk igen. Synd bara att jag inte har tid med det. Att vila alltså.

Over and out!


Wow, två inlägg på samma dag!

Just det!

Ville bara meddela att jag lyckats få upp mina vajrar nu! Blev massa bra!

Nu sitter jag här framför datorn och ska letaletaleta efter info.

Over and out!


Snö!

Äntligen snöar det! Tänk om vi kan få en vit jul!? Så himla mysigt! Jag blir helt lyrisk. Snöänglar, snögubbar och snölyktor. Åka pulka skulle inte vara fel. Ungarna har nog en urkul dag idag. En annan sitter inne framför datorn och försöker komma igång med lite jobb.

Igår började jag borra i väggarna här på kontoret. Tre vajrar ska sättas upp på väggen så att vi kan hänga upp tidningen sida för sida. Få lite överblick. Det enda som fattas är bara en skrivare... Som det ser ut nu så kör vi stenhårt med våra datorer och skickar dokument kors och tvärs över cyberrymden. Det är ju trots allt ganska bra eftersom det är mer miljövänligt än att skriva ut en massa papper hela tiden. Dock så får man en bättre bild av resultatet när man kan skriva ut.

Annars sitter jag och klurar på hur dessa gips-skivepluggar fungerar. Kanske ska jag göra ett nytt försök idag. Gick ju åt pipsvängen igår när jag väl fått upp vajern så kom pluggen tillbaka ut ur väggen igen. Suck och stön! Nytt försök idag när jag är ensam på kontoret nästan hela dagen. Vill inte borra i väggen när hunden stella är här, då får hon så ont i öronen...

I helgen som var så gjorde vi en liten shoppingtur ner på stan och kollade in vad som fanns där. Ligger fortfarande några julklappar kort tyvärr. Det jag vill köpa finns inte här i stanb, måste kolla upp om det finns i Stockholm. Jag och mamma ska åka dit på torsdag när hon fyller år. Lite lyxigare än vi vanligtvis har det på mammas födelsedag. Traditionen säger att vi ska åka till stockholm när hon fyller år, men iår ska vi spendera även natten i storstan. Vi ska bo på STFs vandrarhem Af Chapman, den stora segelbådet som ligger vid kaj i stockholm. Det ska bli spännande. Ser fram emot det.

På söndagen städade jag min lägenhet. Det tog typ hela dagen och nu är det stökigt igen. Tack och lov så är det lite mindre smuts och damm under det stökiga nu.

Vi bakade för någon vecka sedan.     

         

Over and out!



Hinner inte med er!

Ojoj... Här är det mycket att göra kan jag säga. Jobbar för fullt dagarna i ända och hinner inte skriva så mycket även om jag gärna vill uppdatera er.

Till er som undrar över mammas förra kommentar på bloggen ang. namnsdagspresent så ska jag berätta för er nu. Dagen igår var det dags att lägga in lutfisken, Anna-dagen med andra ord och jag fick en liten present av mamma. Tjusigt och rött eldstål - Light my fire. En nördsak för alla nörd och prylscouter. Något jag önskat mig ett bra tag men varit för snål att köpa själv. En ganska onödig pryl, men kul.

Idag har jag suttit framför datorn hela dagen och letat efter statistik om konsten i Västmanland. Ringt runt till en massa folk på de olika kommunerna och frågat efter information. Det konstiga är att de säger att det inte finns något sådant. Konstigt... Konsten till kommunerna köps väl in för skattebetalarnas pengar och måste finnas redovisade någonstans. Eller? Suck. jag blir så trött... Förstår inte att det ska vara så svårt. Vet inte riktigt hur jag ska göra nu.

Jag har också räknat en himla massa. Hela nästa nummer av Les Affaires ska tydligen innehålla siffror och procent, snacka om att testa om man kommer ihåg något från matten i högstadiet och gymnasiet. Det är lite klurigt att räkna. Men jag tror att jag har fått till det mesta rätt i alla fall.

Nu tänkte jag smita ut med ett par tidningar så att de hinner med posten idag. Eftersändning på G.

Kvällen ska spenderas på ABB Arena. Jag ska plåta Anders Trollkarl och Gycklargruppen Trix. Hur ska det gå? Ljuset på sånna event brukar vara allt annat än optimalt för foto. Vi får hålla tummarna att det inte är helt hopplöst. Den där trollkarlen envisas ju med att ha hatt också. hmm...

Over and out!


Mycket att pyssla med

....man hinner ju inte hälften av det man skulle vilja hinna med. hm...

Men helgen startade med lite sovmorgon på lördag morgon. Men jag röjde upp i min röra hemma så nu ser det lite mindre ut som ett bombnedslag. Det är dock inte välstädat än. Får försöka att tamig i kragen nästa helg. Det finns för mycket annat kul man vill hinna med.

Efter lunch tog jag och mamma en tur ner på stan. Vi köpte lite julklappar och jag hittade en colora-skål som jag köpte för födelsedagsslanten jag fått av farfar. Eftermiddagen ägnade jag åt att sy om min vinterkappa. Klurigt värre. Efter lite trixande blev det nog ganska bra. Nu är det bara några stygn kvar. Blir kalasbra!

Vid åtta-tiden åkte jag iväg till Anders som hade inflyttningsfest. Trevligt i glada vänners lag med spel och roliga ord i alfapet och kluriga mind games. Sedan blev det utgång på Bmb. Whoop, whoop!

Trött söndag. Vi drog till affären för att köpa sista grejerna till lussebullar. Satte degen på eftermiddagen och bakade ut så att bullarna var klara lagom till 16-fikat. Smask!!!!

Vi hann också med att sätta upp ljusslinga på trappen och jag har börjat med en julklapp till familjen Tanner i Australien. Tufft!

Over and ut!


Hela veckan lång

Ännu en gång närmar vi oss slutet på veckan. Det ska bli skönt med lite avslappning... om jag hinner det. Har fortfarande en massa att pyssla med.

Idag har jag plåtat lite bilder som kommer att komma med i magasinet. Ganska coolt. Stort ansvar men bilderna ska inte vara så stora i tidningen så det gör inget om de inte skulle vara av superduperkvalitet. jag är ju bara hobbyfotograf.

Nu ska jag snart packa ihop och gå hem till stugan. Där skulle jag behöva städa upp i mitt koas i sovrummet. Men vi får väl se om jag orkar...

Over and out!


Äntligen på banan!

Jag äter en banan och är åter på banan. Illamåendet försvann lika fort som det dök upp och idag har jag varit på jobbet hela dagen och får lite roliga saker att pyssla med. Började med lite hands-on jobb: skruvade isär, flyttade och skruvade ihop ett bord. Gick som en dans.

Sedan har jag fått lite inside info ang. en broschyr som jag ska få jobba med. Oj... lite pirrigt. Nu är det liksom på riktigt med folk som varit i branchen länge. Men jag tror att jag ska grejja det också, lite svårt när de bröjar prata med fackspråk men helt borta är jag i alla fall inte. Skönt. Antikva och sanserif har jag koll på, papper är dock lite svårare.

Har också fått ett miniuppdrag, fixa en enkel logga... Det är dock sjukt svårt. Jag har ju inte jobbat så mycket med loggor förut. Vet inte riktigt hur man ska tänka. Betryggande.... Men jag får väl visa upp det jag har gjort och leka lite extra mycket med färg och form. Så får väl min praktikhandledare Ola såga mig vid fotknölarna om han känner för det. Det andra jobbet med broschyren känns enklare...

Har också eftersänt typ 30 magasin idag. De på Hemköp verkade lite paffa när jag kom med den bunten. Nu ska jag ta tag i att leta efter adresser igen. Lite med knappande på datorn tills det är vernissage som jag tydligen blev bjuden på.

Over and out!

Stressigt värre...

Ojoj.. denna veckan kommer jag att gå åt...

Men vad gör det om 100 år. Nu kan jag åter sitta upprätt framför datorn efter akut magont och illamående. På födelsedagen och allt... Suck!

Tack alla som har ringt och sms:at idag på min stora dag. Kul att du kommer ihåg min födelsedag ingeborg! Och det är klart att vi ska ses Petra när du är hemma. Du får höra av dig och berätta mer exakt när du är hemma. Kunde ju vara kul att laga middag och sedan gå ut eller nått. Vi kanske kan våldgästa Rebeccas kök?!

Helgen på Vallby var trevlig, fick en del prylar sålda, inte så mycket som jag hoppats på dock. Men kanbske kan jag få in lite på kurser här i vår.

Måndagen var jag första dagen på praktiken, ett par möten och lite annat kul. Kommer nog att bli bra, bar5a jag kommer igång...

Tisdag: kurs med Mimmi och Linnea, vi knåpade pärldjur och smycken. Mysigt och kreativt värre.

Dagen idag ägnades som sagt mest åt att må illa. Gick till praktiken men var tvungen att gå hem redan innan lunhc för jag mådde så illa. Typiskt att man ska bli sjuk i början av en praktik. Det är ju i början man så gärna vill visa vad man går för. Hoppas att de ger mig några chanser till. Nu ska jag köra stenhårt resten av veckan.

Over and out!



RSS 2.0