Två dagar i storstan

Massa skoj när vi firade mammas födelsedag. Kom till Stockholm vid lunch på torsdagen och vi började med en slirig promenix till Af Chapman där vi skulle bo en natt. Finfint vandrarhem, men gammal skuta med fin utsikt över vattnat mot gamla stan. Sedan gjorde vi stan. Och det var ganska snabbt avklarat. Käkade lite lunch på hamburgerhak och köpte lite sista-minuten-julklappar.

Kvällen blev en helkväll på Hamburger Börs, där vi först käkade fint och sedan såg vi Robert wells och hans egen julshow med massa trevliga musiker. Bland annat en hel blåsorkester och en liten ståk trio (eller var de fler? Kunde inte riktigt se hela scenen, vi hade inte världens bästa plats att sitta på) Stefan Odelberg var också med och trollade. För er som var med på Jiingi så var det han som var konfrancier på aqvslutningsshowen. Det var en kul föreställningen med väntan innan den började var lite för lång. Vi fick träsmak och kramp i benen ca en timme innan showen började. Då kan ni förstå att vi var lite möra när vi kom tillbaka till vår hytt på båten...

Fredagen började tidigt med buss och tunnelbane-tur ut till naturhistoriska där vi kollade på 3D-film om urtid havsodjur. Ganska coolt, tyvärr var det något fel på mina 3D-brillor så jag missade typ hälften av de coola effekterna.

Efter det åkte vi in till stan igen och käkade lite lunch. Fläskfilé och potatis, dagens rätt. Det tyckte vi passade ganska bra. Vi travade runt lite i gamla stan och kollade in de mysiga gränderna för att börja vända åter till vandrarhemmet för att hämta upp våra väskor. Vi gick också en sväng till arkitekturmuseet för att kolla in pepparkaks-hus utställningen. Men vi såg den bara genom ett fönster. man var tvungen att betala inträde för att få se den. De tyckte vi var lite sniket och vi hade inte så gott om tid heller. Vi tog en fika i caféet istället och vände åter mot centralstationen för att hoppa på tåget hem mot Vässan.

... stationen var ett enda kaos med massa försenade tåg och trubbel, men som tur var så kom vi på ett tåg i rena förskräckelsen och kom hem endast 20 minuter senare än tänkt.

Två upplevelserika dagar med andra ord. nu måste jag vila mig en vecka innan jag är som folk igen. Synd bara att jag inte har tid med det. Att vila alltså.

Over and out!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0