Grej 6 och 7 som irriterar mig

6. Det finns aldrig nagra sanglampor pa vandrarhemmen! Sa alternativet om man kommer sent ar att badda i blindo eller vacka alla genom att tanda lampan. Aven om det ar baddat och klart i sangen sa riskerar du ditt liv pa vag till sangen, alla backpackers verkar vara lika oarganiserade som jag och lyckas alltid sprida ut sina saker over hela rummet. Ratt var det ar snubblar man over en sko eller en tom vattenflaska eller ett sangben. Aj!

7. Det finns aldrig nagra sangbord pa hostelen. Nix och nastan aldrig nagon hylla eller nagon krok att hanga upp grejer pa. Finns det hyllor eller sangbord sa ar de alltid okuperade av massa skrap och prylar. Jag som alltid lyckas hamna i overslaf far valja mellan att sova med brillorna pa eller riskera att mosa dem eller knuffa ner dem. Den overslaf jag har nu har inte ens drulleskydd, alltsa ett staket runtom sangen som kan fanga upp agodelar och framfor allt mig...

Over and out!



Slappardag i Perth

...som borjade med stadning och fixning med packningen. Jag har lite dalig ordning pa min packning. Det ar inte sa latt att leva i en ryggsack. Forsok arr halla ordning pa dina snyggt vikta klader. Gar inte. Forsok att veta vad du lagt tandborsten/kammen/guideboken/batterierna... Gar inte. Om du lagger ner en snyggt vikt och slat skjorta kommer den alltid upp och ser ut typ som en skurtrasa.

Sedan har jag forberett packningen av mina saker for imorgon ocksa. Jag ska ju upp i gryningen och aka pa tur, soder ut. 5 dagar. Da far jag bara ha med mig en latt vaska. Men det ska nog ga bra, jag behover ju inte ha med mig en massa tung mat och andra tunga saker. Ska ga forbi pa mitt andra vandrarhem och fraga om de har nagot bagagerum for min andra vaska.

Efter packning och fix med agodelar tog jag en tur ner pa stan (igen). Det finns inte sa mycket annat att gora har an att ga pa stan. Jag kopte lite fardkost till resan som borjar imorgon och sa kopte jag adresslappar till min rygga! Men det fick bli svarta istallet for bla (blue). Har ocksa fyllt pa pen-foradet eftersom jag har levt pa Rottnest nu i tre dagar utan en egen penna. Nagonstans i packningen bor det ligga en blackpenna och tva blyertpennor, fragan ar bara vart. Nar jag tanker efter sa kanske jag tappat bort blackpennan... (Intressant va?)

Rakade shoppa lite till pa Good Sam, det var 50% pa alla pryttlar men tro det eller ej sa beharskade jag mig och kopte bara tre plagg. haha! Det trodde ni inte!

Slappade lite i en park nu pa eftermiddagen medan jag kakade tidig middag och lyssnade pa ljusbok i min MP3. Borjar bli lite trott pa just den ljudboken bara, ar inne pa andra lyssningen... Synd att de inte har MP3-ljudbocker pa bibblan, sa som de har i Aros.

Nepp, nu ska jag strosa hemat med mina kassar.

Over and out!

Hemma igen

Ja, eller inte hemma, hemma pa riktigt alltsa. jag ar i Perth igen. Och faktiskt borjar jag kanna mig lite hemma har, kan cantrum och vet vart jag ska ga...

Dagarna pa Rottnest var fanstastiska. Trorts vaskpaniken (jag hade  faktiskt alla vardesaker utom passet i min lilla ryggsack...Passet hamnade i stora vaskan av misstag...)!

Gar dagen agnade jag at att utforska andra sidan av on. Jag har aldrig cyklast sa mycket i hela mitt liv tror jag. Rumpan gjorde ont igar morse! Lite bad och snorkling hann jag ocksa med.

Efter att ha checkat ut fran vandrarhemmet och fatt packhjalp av tva sma sota qukkas (sma rattliknande kangaroos) tog jag bara en kort cykeltur till stallet dar de har en snorkelled. Jag solade (for mycket och ser ut som en krafta trots solskydd) och snorklade. Tyvarr missade jag sjalva snorkelleden dar man foljer en led dar det finns skylltar under vattnet. Fort fattade jag inte vart den var och nar jag val fattade var det for sent och jag var tvungen att atervanda till hamnen for att inte missa baten. Det var otroligt synd att jag missade det! Men det var ganska svart att ta sig till leden ocksa.

Jag snorklade dock och holl pa att bli skramd fran vattet idag. Dar plaskar jag pa i godan ro nar jag nastan krockar med en jattestor rocka! Jag fick nastan en kallsup! Hjalp vad radd jag blev. Den var lika stor som mig och hade koll pa trafikreglerna. Den holl till vanster... och var bara nagra decimeter ifram mig! Wow!

Till skillnad fran rockan var inte cyklisterna lika kunniga pa trafikreglerna for cyklar. Alla cyklade som galningar. Tog upp hela korbanan och cyklade pa fel sida. Manga hade val sallan cyklat forr och anda anvande de inte hjalmen. Hjalp! Jag tog det lugnt och hade min hjalm pa skallen for att vara pa den sakra sidan. On ar bilfri men det gar turbussar och standbussar sa da och da motte man trafik som hade motor och fler an tva hjul.

Idag ar det Rottnest storsta folkfest (som jag hamnde mitt i utan att tanka pa det). Idag har hundratals manniskor simmat fran Perth till Rottnest Island. 11000 manniskor pa denna lilla o. Sjalva centrum och speciellt malgangsomradet var fullproppad med folk och hundratals batar lag i drivor utanfor hamnen. Jag sag inte sa mycket av kalaset eftersom jag akte hem precis nar det hade borjat men jag tror att jag foredrar on utan denna mangd entusiaster.

Efter vad som kanns som den varmaste dagen hittills satte jag mig ater pa farjan tillbaka till Perth. Jag tankte att nu ska det bli skont att sitta och slappa med aircondition. Men ingen AC och jag svettades varre an jag hjort pa lange. Solbrannan borjade gora sig tillkanna ocksa. Nar vi kommit fram till forsta stoppet for farjan fick alla lov att kliva av. Problem med den andra farjan som kan aka under broarna in till Perth. Vilket betydde - buss. Utan AC. Suck...

Men jag hoppade pa och vi akte val i ca 30 min. Busschaffisen forbarmade sig over mig och han skjutsade mig anda till Vandrarhemmet som ligger i utkanten av centrum. Det gjorde att jag slapp en 20 minuterspromenad med packning pa ryggen! Tusen tack busschaffis! Det raddade mig kvall!

Nu ar jag ater pa vandrarhemmet och har ont pa mina roda fotter, ben, knan och ansikte. Men jag ar matt och belaten och har druckit en ol. Det varsta ar nog att jag glomde min pase med mat i kylen pa rottnest. Det betyder att jag glomde kaviaren!

Over and out!

Rottnest is fantastic

Tog baten tidigt i morse fran hamnen och efter lite trubbel med packninge var jag i alla fall pa vag till Rottnest Island. Val framme kvitterde jag ut min cykel och hjalm. Det ar lag pa det haar...Jag var supertrendig! Min packning sag jag dock inte till, Men det gor ingen ting, den ska ju levereras direkt till hostellet. Akte de tva km till hostellet och fick checka in ganska snart. Ingen vaska. Men den kommer val? Jag hade inte tid att sitta dar och vanta pa den.

Akte ut pa cykeltur. Tramp, tramp. Det ar sa fantastikt vackert har pa Rottnest, det maste vara ett av paradisen som finns pa jorden! Jag stannade nar jag kande for det och fotograferade mycket. Inget bad blev det idag eftersom jag beslutade mig for att ta den stora upptackarturen idag. Sa jag cyklade hela vagen ut till ons vastra del. Idag har jag cyklat flera mil, det blev nog i alla fall 3 mil allt som allt.

Det coolaste med on ar nog de sma pungdjuren som ser ut som en blandning mellan stor ratta och liten kangaroo. Ons upptackare fran Holland dopte on efter dessa stora rattor, Rottnest Island. De ar lite knappa och nastan helt tama. Jag har bade fotograferat och klaappat. Men jag ar lite radd att de ska bitas!

En sot liten quokka     jag och en sotnos

Nar jag kom hem fran cykelturen stannade jag i 'centrum' och kakade pa mitt nya favvo-snabbmatsstalle, Red Rooster som gor kyckling pa alla olika tankbara satt... Utsikten fran matbordet var icke att forakta! Forhoppningsviss far ni en blid sedan.

Val tillbaka pa hostellet sag jag inte roken av min vaska. Den verkaade vara helt borta... Jag ccyklade till besokscentrum for att fraga. Men ingen hade sett roken av den. Shit! JJag har veerkligen hela mitt liv i veskan just nu. Pass, resepapper, tandborste osv... Ingen kunde fixafram den, de kunde inte ens lokalisera vaskan. Med tararna brannande innanfor ogonlocken fick jag atervanda till hostellet. Jag gick en runda runt omradet for att se om den hamnat pa fel stalle. Dar lag den, pa fel stalle...Och jag har aldrig varit sa glad att fa se nagon av mina agodelar! Med vaskan i sakert forvar kunde jag antligen lugna mig och skriva vykort, fika och slappa...

Jag och min cykel     Quokkas som hjalper mig att packa
Imorgon tankte jag bada och snorkla! Maste sluta nu, Internet ar skitdyrt har!

Over and out!


Knasiga saker i Australien

Jo, nagot maste jag ju alltid irritera mig pa...

1. Dorrarna gar at fel hall. har oppnas alla dorrar inat. Det ar skitdrygt! Exempelvis pa toa, fatta hur svart det ar att forst ta sig in, sta pa den kvadratdecimeter som blir over for att sedan forsoka stanga dorren. Och sedan samma procedur nar man ska ut igen. De flesta toa-bas ar dessutom pyttesma. Jag som ar ganska liten har problem med detta, hur funkar det da for personer som ar storre an mig?

2. Handtagen ar allt som oftast runda knoppar som man ska vrida pa for att oppna dorren. Det betyder att man maste ha minst en helt ledig hand for att oppna en dorr. Hemma kan man ju komma undan med att anvanda armbagen eller handleden for att trycka ner handdtaget och oppna dorren.

3. Jag tanker inte sa mycket pa att bilarna kor pa 'fel' sida, det kom liksom naturligt, jag var beredd pa det. Men att gang pa gang snubbla i rulltrapporna borjar bli lite pinsamt. Ni vet pa sanna stallen dar det finns tva rulltrappor brevid varandra, en upp, en ner, aven dar ar det vanstertrafik som galler. Sa jag ar ofta pa vag att valja fel.

4. Kundkorgarna i mataffaren har dubbla handtag, det ar val inget fel med det sa lange man haller korgen i handen. Forsoker man daremot hanga den over armen sa klammer man sig, gang pa gang. Speciellt om man har tunga saker i korgen. Ajajaj!

5. Plastkassarna i mataffaren ar gratis. Det ar inte bra for miljon. De har alternativa kassar, tyr tygkassar, man kan kopa som kostar typ 2,50 kr men det ar fa som koper dem eftersom de andra kassarna ar gratis. De har heller ingen kallsortering att tala om. Inte som jag har sett till i alla fall. Suck.

Fem gnallsaker an sa lange, men det kommer nog fler, var sa saker! Men pa manga satt ar Australien ocksa bra. De har tex stort utbud av ekologiska varor och ofta ar det inte sa mycket dyrare an de andra 'vanliga' varorna. Bland annat sa finns det ekologiskt shampoo och andra ekologiska hygiensaker.

Over and out!




Perth Zoo

Idag har jag varit turistig och gatt pa zoo. Jag klav upp tidigt for att jag ville ha hela dagen till forfogande, inte for tidigt anda, jag ville ju inte missa gratis frukost som vandrarhemmet erbjuder fran klockan 9 pa morgonen. Jag hoppade pa blue cat for att komma till hamnen for att ta baten over swan River for att komma till sodra Perth dar zoo ligger. Det ar en trevlig battur som tar ungefar 10 minuter.  Att sedan hitta till zoo var inga problem. Det var skyltat hela vagen och det var inte speciellt kangt att ga.

Pa vag over Swan river med farjan     detta ar sodra Perth med vy over vattnet     jag ar pa ratt spar!

Jag betalade in mig och tittade pa babianer, faglar, strutsar, geparder, papegojor, krokodiler, dingos, piggsvin, elefanter, emuer, grodor, skoldpaddor, apor, giraffer, hyenor, kangaroos, koala, lemurer, lejon, spindlar, fladdermoss, ugglor, wombats, uttrer, hyenor, pingviner, rod panda, reptiler, noshorningar, bjornar, tigrar, tradkangaroos, wallabies, zebror.

Pippi pelikan...     En herr nilsson     En stoor noshorning

Lejon     En liten filur som man fick ga in till for att fota     Gluffs!

Knapp fagel som kom flygande och skramde mig fran vettet    

Det haftigaste var nog Perth zoos krokodil, en stor, nej fel, en enorm hane som var 4,5 meter lang. Elefanterna var ocksa coola och hela den australienska promenaden var haftig dar man fick ga omkring bland kangaroos. Jag lyssnade ocksa pa koalaskotaren och fick se de sota sma koalorna kaka lite middag. Att se noshorningar i verkligheten ar maktigt. De ar sa himla stora! Det finns ocksa kangaroos som lever i trad. Idag har jag sett djur som jag inte viste fanns, djur som jag inte ens sett pa TV.

Hela resten av dagen spenderade jag med djuren pa zoo. Det var en trevlig upplevelse och rolig dag. Pa eftermiddagen var det nastan helt tomt sa det kanndes ibland som om jag var helt ensam dar. Nar tillslut zoo stangde var jag liksom tvungen att ga hem, jag stannade pa affaren och handlade mat for att sedan ta farjan over till Perth city igen. Om jag far trakigt nagon dag ska jag nog aka tillbaka till sodra Perth igen, det var en sa mysig stadsdel.

jag stapplade hem pa mina trotta ben och spenderade resten av kvallen med att slappa i soffan och kaka kvallsmat. En allt igenom lyckad dag!

Over and
out!

Rottnest, bokat och klart!

Borjade dagen pa Internetcafet dar jag faktiskt lyckades med att ladda in mina bilder i datorn. Nu finns det lite bilder pa bloggen som ni kan beskada. Jag hann inte med sa mycket for det tog sa lang tida tt ladda upp bilderna fler kommer senare. Jag blev anda kvar dar i nastan tva timmar. Sa det ar bast att ni tittar och njuter!

Sedan gick jag tillbaka till hostelet for en latt lunch bestaende av sallad med tomat, avocado, svamp och lite annat smatt och gott. Jag maste spara lite pa pangarna nu nar jag ska ivag pa tur, Maste vanta in mitt nya Visakort innan jag kan ta ut mer pengar. Mitt nya aussie-kort kommer val inte en pa ett tag!

Sedan tog jag blue cat - gratisbussen ner till hamnen dar jag kopte min biljett till Rottnest island. 154 dollar fattigare... Tog en promenad och hoppade sedan pa den red cat - gratisbussen och akte med den hela varvet runt for att kolla in den rutten. Hittade en fin park jag ska kolla in sedan. Jag hoppade av inne i stan for att kopa tvattmedel och nu har jag hittat in pa bibblan dar man for lana Internet gratis! Det ar ju betydligt battre an de 3 dollar i timmen jag far betala pa internetcafeerna...

     Tog nagra bilder pa min tur runt Perth pa red cat     Detta ar ingangen till Royal mint som ar ett museum for guld och guldletarnas australien

Nu maste jag sluta skirva for de stanger har nu! Det ar ju sondag eftermiddag!

Over and out!

Framtidsplaner

Da har jag bestamt vad jag ska agna mig at de kommande tva veckorna. Nar mitt nya Visakort kommer pa tisdag eller onsdag ska jag forhoppningsvis kunna lamna Perth for nagra dagar! Jag har tankt att ta en tur ut till Rottnest Island som ligger ca tva timmar harifran med farja (ferry). Dar ska jag snorkla och cykla runt on. Jag hittade en paketresa som inkluderar tre dagar och tva natter pa vandrarhem. Om jag valjer deluxepaketet saingar cykelhyra i priset. Sa nu ska jag ge mig pa att cykla runt Rottnest, det ar tydligen 24 km. ul, men det verkar lite jobbigt. Sedan ska jag snorkla och titta pa nemofiskar. Nagra hundra foton lar det val bli ocksa.

Sedan blir det en klamdag i Perth igen for att sedan dra vidare pa turisttur, ner soder ut fran Perth. Det ar en femdagarstur langs kuststrackan med massa aktiviteter. Exempelvis ska jag ga en 'tratoppstur', se the wave rock (klippa som ser ut som en wave) och ga pa vinprovning (det du Annika). Det ar en ganska dyr tripp, dock ingar allt: mat, husrum och alla intraden. Forhoppningsvis far jag en bunt med trevliga reskamrater med pa kopet, nagra backpackers kanske som man kan kampera ihop med sedan. Detta kommer jag givetvis att beratta mer om! Det kan ni skriva upp!

Detta kom jag fram till idag nar jag spenderade nagra timmar pa ett cafe i sann studerande stil (kop det billigaste och sitt kvar och drick det i en evighet). Jag jamforde olika alternativ for resan soderut och vagde for och nackdelar. Nu funderar jag pa om jag samtidigt ska boka in en tur norrut langs kuststrackan. Det kanske skulle vara lika bra att gora det pa samma gang, det blir lite billigare om man koper ett paket. Far fundera lite till pa det och kolla pa vilka erbjudanden som finns...

Yr i mossan efter allt tankande (haha, det lat roligt) strosade jag visare pa stan. Ingen id'e att shoppa en massa eftersom det i alla fall inte far plats i ryggan. Aven om min grey linne borjar bli lite enformig som partytopp... Jag fixade i alla fall en ny 'vaska' en san dar i typ pressingstyg med dragkedja... For pa turistturerna far man inte ta med sig sin stora rygga. Den far inte plats i bussen. Suck! Men den var ju ganska budget. tre dollar = 17 kr.

Som av en handelse rakade jag ga forbi en second hand butik ocksa, eller jag rakade inte ga forbi, utan jag rakade ga in. Och det ska jag saga er! Nu har jag nagra fler toppar att valja mellan. Good Sammys som butiken hette ar val ungefar som lakarmissionen eller brodet och fiskarna hemma i Sverige, men !!! mycket billigare !!! Sa trots att jag inte har plats for fler prylar sa kopte jag lite klader. (Du skulle ha sett mig Romfa! Som i trans typ...)

Glad och livlig i hagen tog jag gratisbussen ner till turhamnen for att kolla upp om det fanns nagra Rottnestturer kvar. Det fanns tydligen gott om plats, och det var tur det for jag hade inte tillrackligt med kontanter for att betala och boka resan redan idag. Jag ska gora det det forsta jag gor imorgon...

PS Kaviaren ar underbar!

Over and out!

En dag pa stranden.

Nu har jag badat i havet pa andra sidan jorden ocksa. Det var skont och sjukt stora vagor. Synd bara att man blir svettig sa fort man kommer upp ur vattnet. Jag och Svenska Hanna som bor pa samma hostel som mig tog en tur ut till stranden. Det ar en bit att aka, tar ca 40 minuter med buss och tunnelbana.

Vagorna ser inte sa atora ut harifran, man tro mig, de var gigantiska.     Tra det eller ej, jag var har ocksa!     Annu mer strand

Vi badade och kakade glass och gottade oss i ca tva timmar for att sedan handla lite matvaror till kvallsmaten. Massa gronsaker kopte jag, saknar den svenska maten. jag har nog inte riktigt vant mig vid bakteriekulturen har an. Dessutom ar hostelkoket allt annat an trevligt. Supersunkigt och man maste laga mat nat receptionen ar oppen. Man far namligen hamta ut kastrullerna dar. Som om nagon skulle sno en kastrull?

Jaja, jag far lov att stanna nagra dagar till for jag ska fa mitt nya visakort budat till mig pa tisdag eller onsdag. Jag funderar pa att aka ut till Rottnest Island pa mandag for att snorkla och gotta mig.

Jag forsokte ladda upp bilder till bloggen idag... Ingen framgang.

Over and out!

In Perth city med pengar!

Det ordnade sig pa basta satt som det sa ofta gor! Mamma skickade pengar med Westernunion och jag luckades till och med hitta ett kontor att hamta ut pengarna pa! Kontoret lag mitt emot min nya bank. Haha!

Sa med pengar pa fickan gick jag och kopte mig en iced fanta, det smakar som mosad isglass med kolsyra. Det ar faktiskt riktigt gott! Sedan gick jag loss pa en pocketbok for 5 dollar. Nu har jag alltsa firat riktigt ordentligt!

Det ar en massa saker att upptacka i Perth city, just nu har jag koll pa stadskarnan och kvarteret dar jag bor i Chinatown. Igar agnade jag mig mest at att forsoka fixa mitt pangaproblem, men hann anda med en busstur med gratisbussen Blue cat. Idag har jag handlat lite bra att ha saker, sa som mat, shampoo och sykit (min lilla rygga har redan gatt sonder). Jag har dessutom varit pa utflykt...

Tog tunnelbanan (som gick i tunnel ca tio meter sedan var den uppe pa markniva igen) nagra stationer far att bota min Sverigelangtan. Det ar ingen hemlangtan direkt men jag behovde lite Swedenfeeling sa jag besokte IKEA i Perth! Oj, det var gigantiskt. Tror till och med att det var storre an det nya IKEA i Haparanda. Det var byggt i tva vaningar pa pelare! Under varuhuset fanns det bilparkering, som ett parkeringshus i markniva. 

  IKEA i Perth     IKEA i Perth     IKEA i Perth     IKEA i Perth, har ar beviset, jag var faktiskt dar... haha och antligen far ni se nagon bild jag sjalv ar med pa.

Jag kakade en sen lunch i rastaurangen for 6 dollar och tittade pa utsikten (over bilparkeringen och ett dammigt omrade och nagra andra affarer. Det ar inte som hemma vid IKEA med massa andra butiker och gallerior. Det ar i princip bara IKEA. Sedan gick jag genom hela varuhuset och kollade pa grejerna, det mesta var sadant som finns hemma men en del grejer har jag inte sett forr. Nar jag gatt genom tag-sjalv-lagret och ut genom kassorna mottes jag av en stor svenskmat-affar! Och ja, nu har jag en tub kaviar. Tyvarr fanns det inte arboga-pastej...

Bilder kommer forhoppningsvis...

Over and out!

In Perth city utan pengar

Nu ar jag pa ett litet halvruttet vandrarhem i Perth. Jag har problem med pengar, mitt visakort funkar inte och jag har ca 40 dollar. Inte bra! Jag forsoker losa det med banken i Norberg nu under dagen, men nar banken hemma har oppet har banken har stangt...

Nu har jag lyckast fa fart pa min telefon i alla fall. Det har varit problem med den sedan jag kom hit till Australien. I New Norcia funkar bara en viss telefon med ett visst sim-kort. Hur dumt ar inte det da? Men val tillbaka i Perth sa fick jag grejsa bade lange och val for att det skulle funka. Man ska registrera sig aven pa sim-kortstelefonen har, ungefar som pa ett abbonemang med allt fran namn, passnummer och personnummer till skostorlek, favoritratt och hobby. (Sa kanns det i alla fall). FY! Jag ar sa trott pa krangel nu!

Man kan ju inte gora nanting! Jag sitter har framfor datorn och har daligt samvete for att jag kopte en hamburgare till lunch for 7 dollar (30 kr)... Matte det nu losa sig sa att jag kan ta ut pengar at mindstande imorgon. Annars ser jag ingen annan utvag an att aka tillbaka till New Norcia och lana mer pangar av A-M for nu finns det snart bara ludd och gamla kvitton i planboken.

Over and out!


Don`t let the Bed bug bite!

Welcome till landet av smakryp, spindlar och flugor. Efter nagra dygn i stugan hos A-M borjade sma bett visa sig pa min och Danas kroppar, A-M verkade dock inte vara drabbad. Okej, vad kan det vara da? Jo, i sangarna bor det Bed bugs, sma, roda kryp som livnar sig pa blod fran stackars ovetande, sovande manniskor. Och betten kliar fruktansvart! I en manad har A-M och Dana statt ut med dessa odjur, deras chef har halvhjartat forsokt fa bort djuren men har inte lyckats. Det sagas att alla backpackers drabbas av Bed bugs lite nu och da. Hur som helst sa sa de ifran pa skarpen denna gang. Arbetande backpackars kan inte leva bland dessa kryp eftersom de orsakar somnproblem (man kan inte sova nar man tanker pa dessa odjur som kralar over kroppen).

Efter manga forsok fran chefen att anga madresserna med vattenanga (steam) utrymde vi stugan. Vi fick ta bort alla vara saker och tvatta nastan alla kladar. De tomde stugan pa alla mobler och forsoker nu sanera. Problemet ar bara att det ar heltackningsmatta i stugan. En acklig heltackningsmatta med massa flackar och smuts. Vi tror att odjuren lever i den.

Sa chefen laggar ner annu mer jobb pa att forsoka anga ut odjuren ( eller chefen tvingar sin arme son att gora jobbet ). Allt i stugan angas. Fran golv till garderober. Han ar for snal for att ta dit anicimex eller byta ut golvmattan. Jobbet gors antagligen i onodan.

Men jag ar ganska nojd med situationen. Jag far bo pa hotellet nu, helt gratis! Far se hur manga dagar det haller i sig!

Bedbug-stugan

I gar var vi pa utflykt till grannbyn Yoiracoin (vet inte hur det stavas). Det ar dar A-M har varit i ca 8 manader och jobbat pa stadens pub. Jag, A-M och Joni fick skjuts av Dave och vi hade en helkvall pa puben. Tavligen Chase the ace pagick for fullt. En tavling dar du kan vinna massa pengar. Sedan hade vi efterfest hemma hos Dave i hans fina hus. Han ar en rik farmare som precis har renoverat sitt hus.

Missy Boo, maste vara den sotate hunden i NN     locals     Blitur i martins Ford    

New Norcia borjar bli lite langtrakigt nu. Pa tisdag ska jag ta bussen in till Perth och kolla in den staden i ca en vecka.

cool frostallning     knopp
Over and out!

Still in New Norcia

Igar hade jag och A-M en trevlig dag pa annan ort pa A-Ms lediga dag. Vi fick skjuts in till utkanten av Perth dar det ligger en stor shoppingoas som heter  Midland Gate. Stort och med massa affarer och smakupplevelser. Det var en otroligt bra dag att ga runt i en galleria eftersom det var kokhett ute och nastan alla gallerior har AC i Australien. Vi shoppade, A-M shoppade mycket och jag shoppade lite. Bara sa att alla vet (Annika och Jessica tex) sa var jag jatteduktig och handlade bara bra saker. En langarmad troja och en skjorta eftersom jag hallar pa att bli levande grillad i solen har. Jag har ocksa kopt battre solskyddsfaktor. Sedan kopte jag massa mat.

Paus fran NN, har pa Midland gate med A-M     Midland gate     Pa kvallen tog vi en ol och satt pa altanen utanfor puben     Puben i NN

Varning for bred transport! Denna lilla gruvmaskin tog upp bada korfalten!     Det var den storsta handelsen i NN den dagen... Att en tung transport hade vagarna forbi.     Sahar ser det ut i dessa omraden, torrt och hett.    Mer vyer

Maten i New Norcia ar mycket god, men det enda stallet du kan ata pa ar hotellet (eller med munkarna) och det ar ganska fin mat och darmed dyr. Jag har darfor bara rad att ata dar en gang om dagen, oftast blir det till kvallen. Annars smugglar A-M ut frokost till mig och lite annat smatt och gott. Jag har faktiskt borjat ata lite mer fisk nu. Den som kocken fixar i koket ar supergod! Speciellt den med cajun-krydda.

Nar vi kom tillbaka till New Norica efter dagen i Midland motte vi den nya tjejen som ocksa ska jobba pa hotellet. Hon heter Gemma och kommer fran Irland. Alla som backpackerjobbar pa hotellet verkar komma fram Irland eller scottland. Vi har nu Donna, Gemma, kevin och Jordan. Sedan ar det Joni fran holland och A-M fran Sverige! Jag Gemma och A-M gick for att ta oss ett glas och sedan ata middag, sedan satt vi och snackade hela kvallen.

Ja, fortfarande kvar i New Norcia. Idag har jag gjort lite mer an bara varit vid poolen och plaskat. Det har kommit ett par nya killar hit som jobbar i koket och i baren, Jordan och Kevin. Jordan och jag var med pa rundvandringen idag dar vi fick se klostret och resten av byn. Det var en trevlig gudie och jag fattade det mesta av vad hon sa men jag blev lite distraherad av Jordan som ar sa snygg att jag blir knasvag! Dessutom luktar han gott aven om han jobbat i koket hela dagen, hur funkar det?

Alla som jobbar i baren eller som serveringspersonal pa hotellet maste ga rundturen. Det ar for att de ska kunna svara pa fragor fran vilsna turister. Eftersom munkarna ager byn tjanar de pengar pa alla som koper nagot eller vistas i byn. Sa om det kommer turister som bade vill ga in pa museet och ata pa hotellet sa ar det en fordel om alla kan lite om allting. Kevin som jobbar som kock behover inte ga rundturen.

Sankt gertruds flickskola ?     Rundvandring i NN    

Nu ar nastan denna dag ocka slut, det gar sa fort!

Over and out!



Perth och New Norcia

Efter en omtumlade flygresa som faktiskt var helt okej, inte sa jobbig som jag trodde sa kan jag fram till Perth mitt i natten. Tog en tur med buss in till stan och klev in pa mitt vandrarhem. Fick mina saker och klev in pa rummet och forsokte badda i morkret sa tyst som mojligt for att inte vacka mina rumskompisar. Lade mig och sov sa gott jag kunde med tag (trains) som akte forbi och tutade var 5e minut! Men som tur var hade jag oronproppar!

Jag var tvungen att ga upp vid 9-tiden och jag gick for att fixa lite frukost och kolla in perth som ar en jattetrevlig stad. Massa fina saker att titta pa och ett mysigt torg som jag spendarade stora dalar av dagen pa.

Perth city     Perth City    Londongranden   
Park med Perth city i bakgrunden     Swan Bells     Nya pariserhjulet i Perth

Vi tretiden hamtade jag min vaska pa vandrarhemmet och gick till stationen far att ta taget till ostra stationen foar att dar byta till buss som skulle ta mig till New Norica som ar en lite by uppbyggd av spanska munkar ca 2 timmar fran Perth. Pa bussen somnade jag pa en gang! Det var sa skont med en sval buss med AC.

A-M motte mig vid bussen och vi gick upp till hotellet dar hon jobbar. Sedan var det bara att byta om och ga direkt till baren till min valkomstfest. Det finns massa underliga typer har. Australiensare sa klart men ocka ganska manga irlandare och ett par Scottar. Det ar ocksa en tjej fran Holland. Alla ar trevliga och pratar garna. An sa lange har jag lite svart att fatta vad alla sager, speciellt i storre folkmassor som innte pa puben dar det ar folk som pratar i munnen pa varandra.

Just nu ar det sa himla varmt har ca 40 grader i skuggan sa man kan inte gora sa mycket, ligga i poolen, vara inomhus dar det finns AC eller ligga i skuggan och kippa efter andan. Det ar lite trakigt for man vill ju se saker. Pa onsdag kanske jag ska ga en rundvandring pa klostret och i byn, om det inte ar for varmt...

Nasta stopp pa resan kanske blir Perth igen, det skulle vara trevligt att se mer av denna vackra stad. Sedan skulle jag nog vilja aka nerat efter vastkusten. Jag skulle vilja aka uppat i landet pa vastkusten ocka, men dar ar det annu varmare, det skulle jag nog inte klara. Jag maste vanja mig lite vid varmen forst!

Hoppas att ni har det bra dar hemma. Har i byn finn det bara en dator man far lana sa jag kommer inte kunna skriva sa ofta tyvarr! Datoruppkopplingen har ar ungefar lite bra har som nar man ar ute pa hajk i vandskydd!

Over and out!

RSS 2.0