Knasiga saker i Australien

Jo, nagot maste jag ju alltid irritera mig pa...

1. Dorrarna gar at fel hall. har oppnas alla dorrar inat. Det ar skitdrygt! Exempelvis pa toa, fatta hur svart det ar att forst ta sig in, sta pa den kvadratdecimeter som blir over for att sedan forsoka stanga dorren. Och sedan samma procedur nar man ska ut igen. De flesta toa-bas ar dessutom pyttesma. Jag som ar ganska liten har problem med detta, hur funkar det da for personer som ar storre an mig?

2. Handtagen ar allt som oftast runda knoppar som man ska vrida pa for att oppna dorren. Det betyder att man maste ha minst en helt ledig hand for att oppna en dorr. Hemma kan man ju komma undan med att anvanda armbagen eller handleden for att trycka ner handdtaget och oppna dorren.

3. Jag tanker inte sa mycket pa att bilarna kor pa 'fel' sida, det kom liksom naturligt, jag var beredd pa det. Men att gang pa gang snubbla i rulltrapporna borjar bli lite pinsamt. Ni vet pa sanna stallen dar det finns tva rulltrappor brevid varandra, en upp, en ner, aven dar ar det vanstertrafik som galler. Sa jag ar ofta pa vag att valja fel.

4. Kundkorgarna i mataffaren har dubbla handtag, det ar val inget fel med det sa lange man haller korgen i handen. Forsoker man daremot hanga den over armen sa klammer man sig, gang pa gang. Speciellt om man har tunga saker i korgen. Ajajaj!

5. Plastkassarna i mataffaren ar gratis. Det ar inte bra for miljon. De har alternativa kassar, tyr tygkassar, man kan kopa som kostar typ 2,50 kr men det ar fa som koper dem eftersom de andra kassarna ar gratis. De har heller ingen kallsortering att tala om. Inte som jag har sett till i alla fall. Suck.

Fem gnallsaker an sa lange, men det kommer nog fler, var sa saker! Men pa manga satt ar Australien ocksa bra. De har tex stort utbud av ekologiska varor och ofta ar det inte sa mycket dyrare an de andra 'vanliga' varorna. Bland annat sa finns det ekologiskt shampoo och andra ekologiska hygiensaker.

Over and out!




Kommentarer
Postat av: Jessica

Synd att jag inte är med så vi kan gnälla ikapp...vi är ju suveräna på de :)

Puss!

2009-02-18 @ 09:13:38
Postat av: Markus

Hej Anna. Låter som om du har ett tufft liv där down under. Jobbigt det där med rulltrapporna. Kan tänka mig hur dom ligger och lurpassar. Skulle nog halvt slå ihjäll mig på dom.



Familjen hälsar.

2009-02-18 @ 20:00:36
Postat av: ingeborg persson

hej Anna hoppas det är bra..hur törs du.jag sitter i Mörkret i över en meter snö..jag o Valle ska ut o åka spark snart..men du får vara med om mycke kul..igår kväll såg jag två rävar som lekte..dom hade säkert vårkänslor...ha det bra..

2009-02-28 @ 12:33:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0