Flygturen

Jaha, jag lamnade Arlanda for ganska manga timmar sedan. Ar sa himla trott pa detta nu! Jag hade en ganska trevlig vantetid i London, kakade godis, dricka, frukt och macka. Sedan laste jag lite och forsokte fika. Nu har jag genomlidit min langsta flygresa nagonsin. Mellan London och Singapore. Nu ar det bara en liten bli kvar. Men jag luktar illa, jag svettas och ar ganska snurrig!

Pa den langa steckan forsokte jag sova, man fick filt, kudde, horlurar och ogonlapp! Men jag kunde inte sova sa himla mycket anda tyvarr! Men jag tittade pa typ tre filmer. Met och dryck fick man ganska mycket ocksa. Sa jag klarade mig.

Singapores flygplats ar i alla fall ett trevligt stalle. Forutom att det ar 30 grader varmt! Nu ska jag forsoka hinna maila till mamma ocksa, innan jag ska pa nasta plan. Och sedan ar jag framme i perth!

Over and out!


Dags att dra om... 45 min!

Idag är det den stora dagen! Packningen är klar, stora väskan väger ca 13 kg (tycker att jag klarade det bra! Lilla väskan väger 3 kg. Jag har ingen aning om vart jag ska när jag kommer fram men det får lösa sig på något sätt. A-M har fixat allt åt mig, men jag har fortfarande lite dålig koll. Kanske hade varit bättre om jag fixat det själv...

Idag är jag lite mindre nervös än jag var igår i alla fall. Det värsta (packningen ;) ) är över. Nu ska jag ringa till Malin och säga hej då. Jessica ska jag också snacka lite med men hon är nog lite trött så jag tänkte höra av mig lite senare till henne. Hon kom hem från Budapest igår kväll.

Jag måste också önska scoutledarna (ni vet vilka ni är) som inte var med i helgen lycka till med illbattingarna! jag tänker på er och era vedermödor på måndag och tisdagskvällarna!

Alla KESare! Kram! Vi ses! Ni behagade ju inte vara på skolan när jag kom och skulle krama på er!

Kram på er alla och jag hoppas verkligen att ni lägger in lite kommentarer då och då.
Over and out!


Den stora packardagen

Jaha, imorgon är det dags att åka. Shit, jag har resfeber. Ont i skallen och mår illa, det är lite bättre nu än det var tidigare idag men jag känner det fortfarande. Idag har jag packat hela dagen, fixat, plockat och grejat. Nu ligger alltihop på sängen för lite genomkollning av mamma. Sedan ska allt ner i ryggan.

Undrar vad jag har glömt?

Måste lägga in några bilder på Lilly också. Gängets nyaste medlem. Es lilla söta unge. Jag var där och hälsade på i torsdags. Hon är så söt, som en liten chokladtryffel. Tack för en trevlig dag E!

                   

Over and out!


Lunchdejt med Annika

Idag dejtade jag Annika. Kebab på Vega. haha, det kan man kalla en strålande lunch! Bara att trycka i sig medan Annika uppdaterade mig på vad som kokar i KES för tillfället. Skönt att höra att allt verkar funka bra för dem där nere i källaren. De klarar sig utan mig. Tänkte hälsa på imorgon och säga godbajs!

Sedan blev det ytterligare några ärenden på stan. Tänkte skaffa ett kontoutdrag men det visade sig att det kostar 50 spänn att få ut ett papper på dina egna konton. Jäkla fasoner. Så himla nördigt! Bara för att krångla till det. Så jag sket i det, drog därifrån! Gick in på naturkompaniet och köpte en liten present till darling A-M istället som ska få åka med till Ausie. Knäppt att frakta saker till andra sidan jorden som hon ändå bara får släpa runt på sedan.

Näpp. Nu ska jag skriva en överlåtelse så mamma kan fixa min deklaration.

Over and out!

Ledarhajk i Fiskkraken

Japp, helgen ägnades åt en helg med kommunikation som tema. Vi sanlades vid tunby i arla morgonstund för att åka mot platsen där vi skulle bo det närmsta dygnet. Vi traskade genom skogen och gick husesyn i stugan. En riktigt trevlig timmerstuga, det kändes som om man kommit in i en gillestuga med furu och andra träslag så långt ögat kunde nå.

Vi fikade och kursade oss hela förmiddagen. Vid lunch plockade vi fram all mat som vi hade med oss. det blev ett riktigt fint knytkalas. Pasta, sallad, chili, bröd, kyckling, piroger...

Efter det hade vi en gästföreläsare som talade om kommunikation och profilering. Vi fick öva på en massa saker och det kändes som om jag var tillbaka på högskolan.

Kommunikation är den rätta vägen     Vi fick lära oss massor med bra saker     Mer kommunikation

Middagen dukades upp på långbord och vi käkade tills vi blev fyrkantiga.

Kvällen avslutades med kårmästerskap i mario kart, Micko, Marcus och Tina, Peter var de två lag som vann och hamnade på delad första plats. Jag och P-A hittade aldrig formen och vi lyckades inte vara tillräckligt bra samtidigt, men hallå! Vi kom i alla fall på tredje plats!

Kårmästerskap i Mario kart på wii     wrooom....

En tapper skara klev in i bastun som avslutning på kvällen. Som sig bör så hoppade vi också ut i snön och gjorde snöänglar, när det blev för hett i bastun. Vi hade någon decimeter snö till förfogande. Rena och varma kröp vi sedan ner i sovsäckarna, några utomhus i vindskydd (galningar), några på golvet i stora rummet och några uppe på det lilla sovloftet. Snark...

Massa snö!     Mer snö

Vi blev väkta på tok för tidigt enligt min mening! Frukost klockan 8, på en söndag? Suck. varför är det så med scouter. Men det måste ju finnas något fel med scouter och det får väl vara att de alltid ska kliva upp så himla tidigt! Efter ett kost kurspass och städning återvände va 12 tappra ledare tillbaka till bilarna, något slitna men ganska glada.

På eftermiddagen käkade jag årets försat och sista (!) semla. Nu börjar det verkligen närma sig.

Over and out!


Lunchdejt och packa

I fredags avr jag ute på lunchdejt med Anita och Bertil. Vi åkte till Rocklunda och käkade ganska god mat men vi tyckte nog att det kändes lite för mycket som en skolmatsal. Det var hög ljudnivå och mycket folk. Jag antar att det var för att det var bandyVM. Men vi hade i alla fall en trevlih matstund med mycket reseprat.

Sedan gjorde jag en del ärenden på stan. Man bli visst aldrig klar med allt men jag kunde i alla fall stryka en del på min kom-ihåg-lista! Jag börjar få lite panik nu... Skräckblandad förtjusning.

Kvällen ägnades åt att packa lite hajkpackning till "sista natten med gänget". Ledarhajk med de andra ledarna i sankt Olof scoutkår. Jag fick verkligen tänka mig för så att jag inte packade med mig något som jag kommer att behöva på långresan. Jag har börjat packa lite till den också. Min fönsterbänk i sovrummet börjat jag fylla på med kläder, prylar och jox som ska med till Ausie...

Over and out!


Trevligt besök

Igår var Romfa här på besök. Vi började med att fynda lite på Brödet och fiskarnas superstora loppis här i stan. Eller jag fyndade lite och hon fyndade mycket. Kanske är bäst att försöka hålla i stålarna lite nu innan man ska iväg, men det är ju så kul med loppis!

Sedan åkte vi hem till mig för att käka. Vi gjorde sallad med kyckling och Halloumi. Sancka om att kittla dödsskönt i kistan! Vi hade också ett litet julklapps/födelsedags/rese - presentutdelning. Jag fick en supercool resedagbok där man kan skiva om sina resor. Vi får se om den får åka med i packningen... Av min fick Romfa en "stufflurströja" (stufflur=freestylehörlur, helst tillhörande den gamla kassettbandens era.) och en liten mini lavalampa med blinkande ljus, så hon kan ha ett eget stufflursdirro.

Sedan for vi vidare till nästa loppis, Läkarmissionen, fler fynd både för mig och Romfa.

Vidare till Life Centers loppis, ännu fler fynd. jag köpte en grynmt cool fototapet, frågan är bara vad jag ska ha den till... Haha!

Dagen idag spenderades bland annat i tandplågarstolen igen. Fy! Jag har ont i käkarna efter allt gapande. Inte bra! Dyrt som fan blev det också! Fattar att folk inte går till tandläkaren. Så resten av dagen har jag varit sned i munnen av all bedövning. Svårt att äta och dricka, men nu börjar det släppa. Undrar om de tänkte på en häst när de gav mig sprutorna?
 
Lite tröstshopping blev det inna  jag gick hem från stan. Usch inte bra... Men jag köpte faktiskt den där vattenflaskan jag suktat efter så länge och den ska jag ju faktiskt ta med mig till Australien.

...och en kjol råkade jag köpa.... Hoppsan!

Over and out!

Tandplågaren

Idag har jag renoverat mina tänder innan resan. Fy fan, vad det gjorde ont! Jag gick på stan efteråt för att göra lite ärenden och när jag kom hem däckade jag i sängen och somnade. De gjorde någon typ av rengöring av tandköttet. Jag vill aldrig göra om det igen så det är väl bäst att man sätter igång och käka tandtråd och tandpetare nu då... Suck, det är ju så drygt! Men man får väl göra sitt bästa för att slippa lägga ner så mycket pengar på tändera.

Sedan har jag några (!) hål som ska fixas också innan jag åker. Inte kul! Så notan slutar väl på 3500 kr innan jag är klar. Känns som om jag skulle behöva de pengarna bättre på resan. Det kostar att ligga på topp.

Resa 16 000
Visum ca 2000
Medicin+ läkarbesök 1500
Tandplågaren 3500
Kläder/Väska osv 1000
och det är innan jag ens har kommit till Arlanda...

Jaha, annars då? Skatteverket borde inte bli några problem, Jag kunde skriva en fullmakt till mamma så får hon fixa min deklaration. CSN, verkar krångligt att sköta från Australien så det kanske mamma åker på också. Min kontaktperson på banken har jag inte hunnit prata med än, hon var på semester (ödets ironi). Men sedan börjar väl det ordna upp sig med allt.

Bank och telefon fixar jag när jag är på plats, så även taxnr. Sedan har jag fått mail från A-M: Ta med sovsäck, lämna myggnät hemma. Två punkter på packlistan avklarade! Bara en massa andra kvar... 

Nu börjar det att närma sig.

Ännu några dagar har gått sedan jag skrev sist. Det går så fort! Hinner knappt blunda när det ska föreställa natt och jag hinner knappt öppna ögonen på dagen.

I måndags kväll åkte jag till Norberg för att styra upp lite grejer där. Under tisdagen gick jag på loppis och slappade mest. Jag ringde till A-Ms föräldrar också, det var ett tervligt samtal. En liten present till A-M ska det skicka med mig, det är ju hennes födelsedag när jag åker! På onsdagen hade jag tid hos läkaren.

Det var en konstig läkarundersökning. Först hade de glömt att registrera mig i datorn, så jag fick komma in mycket senare. När jag väl kom in till läkaren så fick jag berätta om min resa och så bestämde vi hur mycket medicin jag skulle ha med mig till Australien. Ingen undersökning alls nästan, hon lyssnade lite på hjärtat när jag tvingade henne (nästan under pistolhot). Hon konstaterade att jag var frisk och det var ju bra, hur väl man nu kan kontatera det när man inte ens har rört patienten. Knäppt var det!

Jag fick med mig en spruta med vacin mot hepatit A och den fick mamma ge mig när jag kom hem. (För er som inte vet så är mamma distrikssköterska och får ge sprutor). Och vad jag ojade mig för den där sprutan. Eftersom jag var sur från läkarbesöket så fick jag ta hem sprutan så mamma fick ge mig den hemma i hemmets trygga vrå. Men när blev jag spruträdd? Hm. Har väl inte varit så fjompig förr? Nu var jag det i alla fall och när mamma äntligen fick sticka mig i armen insåg jag att jag inte alls behövt oroa mig. Sprutan kändes inte alls. Och då menar jag att inte: "det kändes ju när hon stack in nålen och sedan spände det lite i huden". Utan det kändes ingenting! Så om ni ska ta anti-hepatit-spruta. Oroa er inte!

Dagen ägnades också åt att gå till Apoteket där jag köpte en hel arsenal med medicin och grejer. Notan slutade på 1200 kr. Typiskt att man ska vara en kronisk sjukling! Mer måste jag väl köpa också, sådant som ej är på recept, men det får bli på apoteket i Västerås. 

På eftermiddagen skjutsade mamma mig till Fagersta för att jag skulle ta tåget hem. Vi hann med lite loppis i fagersta också, men fyndet som jag hade spanat in i skyltfönstret hade någon köpt. BHUHU! Snacka om att jag blev bitter och ledsen. Typiskt! Varför skulle jag få syn på den där grejen över huvud taget då?!

Mamma vinkade sedan av mig vid stationen och tågresan var lugn, inga störiga människor som var ombord. Sedan fick jag gå hela vägen hem, det känns som en mil när man är på det humöret fast det inte alls är långt egentligen.

På kvällen spanade jag in vattenflaskan jag vill köpa på Internet. Det är en mjuk vattenflaska som går att rulla ihop när man inte använder den. Skulle vilja ha.... Men den är så jäkla dyr. Mamma har sagt att hon kan köpa den åt mig men det känns ändå lite onödigt. Å ena sidan vet jag att den är bra och praktisk, å andra sidan så kostar den mycket och jag vet inte om jag kommer ha så superstor användning för den? Just nu vet jag ingenting känns det som! Velig är jag!

Over and out! Eller....

Återvändsgränd

Vad nu då? Kan man inte söka skattenummer hemifrån? Attans rackabajs! När jag äntligen kom in på sidan för att söka taxnr. Den funkade ju inte igår. Typiskt! Jag som tänkte att det var så bra att kunna göra det hemma i Sverige. Lurig information som jag hittade i en tidningsartikel. Stod minsann inget om att man inte kunde söka det utanför Australien i den inte.

Jaha, men då blev det ju en sak mindre att göra... Men jag har också kommit på en grej till jag måste fixa. Ringa till Skattemyndigheten och fråga hur jag ska göra med deklarationen...

Over and out!

Tiden går fort

Jaha, ytterligare några dagar avklarade innan min resa. Sedan jag sist skrev har det inte hänt så mycket.  Jag har snackat med CSN och fixat reseförsäkring i alla fall.

Shoppat ryggsäck har jag också gjort men jag har inte bestämt mig för om det ska bli den Ryggan som ska med till andra sidan. Jag ska testpacka den och prova att göra alla inställningar på den så att den passar mig. Om den verkar bra då, efter alla mina test så får den bli min resekamrat!

Jag fick mail från A-M idag också! Känns så bra att ha någon som väntar på mig där borta i landet i fjärran. Försökte skaffa mig ett skattenummer (taxnr) idag. Men det verkade vara lite trubbel med deras hemsida. Så jag skrev ut ansökan från nätet, vi får väl se hur jag gör med den. Tänkte testa på nätet imorgon igen, men det känns inte som jag vill vänta hur länge som helst. Man vet ki inte, det kan ju ta lång tid. Visumet gick supersnabbt att få, det kanske är samma sak med taxnr...

Tänkte berätta lite kort om hur man söker arbetsvisum till Australien. Tänkte kanske att någon av er kommer ner och tar vid där jag slutar? Eller? Ingen? Hur som helst så var det en enkel match, om man inte är terrorist eller tjuv...

Man måste söka visum via Australiensiska ambasaden i Berlin (Jag vet, låter långsökt, men så är det!) Som tur är finns ansökningsformuläret på engelska. Jag sökte mitt visum via Internet och det var smidigt. Man fick svara på en massa frågor och man behöver ha passet till hands. I slutet av formuläret fick man betala visumavgiften och det gjorde man också enkelt med sitt kontokort. Klart!

Visumet blir kopplat till passnummret och visumhandlingarna fick jag via e-post. De papprena kan man ha med sig så att man kan styrka att man faktiskt har ett visum men egentligen räcker det med passet (!). Min största fruktan nu är att det ändå har blivit något fel och att jag ändå ska ha med mig ett "riktigt" visum. Ska nog lusläsa de där papprena en gång till!

Hmm... Närmast på att-göra-listan nu står att försöka fixa in dejter med alla mina kompisar. J var här i helgen och vi hade kalasroligt när vi svängde våra lurviga på BMB. Jag tänkte försöka träffa E, B och Lilla L också. Och Romfa så klart... Och FP! R och P ska få veta den hårda vägen att jag ska dra, försökte ju berätta för dem via radio innan jul, men de behagade inte att lyssna, så dår får man skylla sig själv! Jag tänkte skicka ett vykort; "Just det ja, jag glömde nämna en detalj..."

Vilken dag som helst ska jag ringa till A-Ms familj och berätta att jag faktiskt ska åka till Australien också. De vet det redan men jag har inte berättat det personligen. De ville vist skicka med en present till sin "Lätt förlorade dotter" på andra sidan jorden.

Hm... vem kunde tro att jag var en så flitig skrivare när jag väl tar mig tid?!
Over and out!

I begynnelsen

Hela sagan börjar i mitten av november på ett litet kontorsrum i ett ganska stort hus, på en vanlig liten arbetsplats, någonstans i den stora staden. Ja, nu var det ju ingen extremt stor stad men en sådär lagom svensk medelstor stad...

På kontoret satt en liten tjej och funderade på vad nästa jobb som trillade in skulle vara. En grafisk profil? En kreativitetsbomb eller kanske ett hemligt uppdrag. Just som den lilla tjejen funderade som mest på det kom tjejens chef förbi och berättade att det var dåliga tider i den stora världen just nu. Ekonomin var i obalans och den lilla arbetsplatsens samarbetspartners ansåg sig inte ha råd att hjälpa till att betala den lilla tjejens lilla lön. Därför var den lilla arbetsplatsen tvingad att låta bli att förlänga tjejens lilla projektanställning.

Den lilla tjejen blev ganska ledsen och viste inte riktigt vad hon skulle ta sig för i den stora världen härnäst. Skulle hon fastna i jobbsökarträsket. Det var ju så ont om jobb i den stora världen. Den lilla tjejen förbannade sig över den stora världens ekonomikris.

Det lilla livet rullade på i sin vanliga lunk i den stora lilla staden. Det snöade mycket, det regnade lite, det var lite uppehåll och det blåste lite orkanvindar. En dag fick den lilla tjejen ett telefonsamtal från andra sidan jorden, ett samtal från sin barndomsvän på backpackerresa i Australien. De talade länge om sådant tjejer pratar om mest: sex, droger och rock´n´roll innan de avslutade sitt lilla distanssamtal. Vad den lilla tjejen inte visste var att detta lilla telefonsamtal från andra sidan den stora jorden hade sått ett litet, litet frö i den lilla tjejen. Ett litet frö som snabbt började växa sig större.

Den lilla tjejen började nu fundera på att själv göra någon sorts resa. En lång, en kort, en snabb, en långsam, en med tåg, en med bil, en till närmaste lilla stad, en till högst upp i norr, en till längst ner i söder.... eller...

...en till andra sidan jorden?! 

Men vad skulle den lilla tjejen göra i ett så stort land som Australien? Det var ju så väldigt stort att den lilla tjejen inte riktigt skulle kunna föreställa sig hur det skulle kunna bli. Nej, det var nog bäst att stanna hemma i den stora lilla staden tänkte tjejen. Tryggheten framför allt!

Dagarna gick och den lilla tjejen sökte små jobb lite här och var. Hon funderade också på att börja skolan igen. Rätt var det var så fick den lilla tjejen en stor chans att få ett bra jobb. Ett jobb som verkade bra på många sätt, en tryggad framtid en tid framöver. Den lilla tjejen tvekade ändå att tacka ja till det stora jobbet. Hon kände att livet var på väg åt ett helt annat håll med den lilla tjejen. Hon fick några dagar på sig att fundera över jobbet. 

Då bestämde hon sig, hon var tvungen att göra något annat. Hon tackade nej till det stora jobbet och berättade vänligt men bestämt att hon tänkte ta chansen, chansen att åka till andra sidan jorden...

Åka till Australien.  


Biljetterna fixade!

Igår fixade jag biljetter till mitt livs resa. Nu vet jag hur lång tid jag har på mig att fixa allt. Den 28 januari drar jag ner mot Australien. Resan kommer att ta ca 27 timmar! Undrar hur min flygrädsla kommer att klara det? Shit!

Passar ju bra att jag åker på A-Ms födelsedag också, som en födelsedagspresentn till henne, hon som redan är där! Synd bara att vi inte ses förrän den 30e. Men den som väntar på något gott! Jag är så pirrig över att se henne igen, det var så länge sedan!

Vad ska jag göra nu då? Visumet är redan fixat, men listan är sjukt lång!
Jag måste:
- Ringa min bank
- Ringa till csn
- Gå till sjukan så att de kan konstatera att jag är frisk
- Gå till tandläkaren (Tandplågaren)
- Skriva packlista
- Läsa alla guideböcker
- Fixa skattenummer i Australien
- Fixa telefongrejs till mobilen
- Fixa Australien bankkonto
- Packa
- Fixa till bloggen så att den blir lite mer ausie
.....kan fylla på mer sedan.RSS 2.0