Stora barriarrevet

Igar gick vi upp i gryningen for att hinna fa i oss lite frukost innan vi tog bussen till hamnan for att aka ut pa battur. Val nere i hamnen sa hittade vi var bat utan storre svarigheter och klev ombord for att klamma i oss ytterligare lite frukost eller snarare fika med muffins och frukt. Antligen avgang. Efter sakerhetsgenomgangen svidade vi om till badklader och klattrade upp pa ovre dack dar vi solade och njot av utsikten.

    

Efter ca 45 minuter stannade vi pa forsta av de tva platserna vi skulle besoka under dagen. Vi hoppade i glasbottenbaten och fick en 30 minuters tur dar vi bland annat fick lara oss att korallerna ar bade mineral, vaxter och djur. Vi fick ocksa se fiskar och andra havslevande djur. Glasbottensbaten slappte av oss pa en liten sandkobbe som bara finns dar under dagtid, tidvattnet gor att den forsvinner pa natten. Dar fick vi vada ut till axelhogt vatten dar vi fick satta pa oss simfotter, cyklop och snorkel. Sedan bar det av ut i det stora bla. Den som ville kunde folja guiderna sa visade det alla speciella platser. Bland annat fick vi titta pa nemo och hans kompisar. Vi sag ocksa en havskoldpadda det forsta vi gjorde nastan. det var riktigt coolt! Guiderna visade stingrockor och vi fick halla i sjogurkor. De ser ju ganska slajmiga ut men kanns ungefar som en blot gummistovel...

Sa dar lag vi och kajkade fram och tillbaka i vattnet. Efter nagon timme blev man dock ganska trott. Att man skulle bli kall var ingen storre risk eftersom att det var ca 28 grader i vattnet. Vi klattrade ombord igen och baten korde vidare till den andra platsen vi skulle stanna pa. Den som ville fick snorkla ytterligare en gang i vantan pa maten. Jag tog en kort simtur istallet. Sa, atnligen dags for mat, sjon suger... Haha. Vi fick kaka smorgasbord med olika sallader, kyckling och rakor. SMASK! Jag och AM at sa vi nastan sprack! Vi chillade lite efter maten och sedan hoppade jag i vattnet igen och snorklade lite pa egen hand. Korallerna ar sa haftiga, massa olika former och farger. 

Maten...     Bus pa bat

Ater dags for en snorkeltur med guiderna. Det gar inte att beskriva med ord vad som finns dar under ytan. Vid baten holl sig de stora fiskarna, rakraster slangdes over bord. Synd att jag inte hade undervattenskameran. Men som tur ar sa kommer den med mamma pa tisdag...

Tyvarr sa narmade sig dagen sitt slut och ater ombord pa baten styrde vi kosan hemat igen. Pa vagen blev vi bjudna pa massor av frukt, ost och kex. Vi fick ocksa se nagra delfiner som klov vattenytan. Sa en riktig havssafari har jag varit pa!

Nar vi var ater pa hostellet bytte vi om for en partykvall pa stan. Vi drack nagra drinkar i baren och tog en taxi till centrum dar vi forst gick pa rhinobar och sedan till woolshed som tydligen ska vara stans coolaste nattklubb. ganska vardelost! Blue moon bar hemma ar battre, da forstar ni vilken klass det var pa woolshed. Hemma reletivt tidigt och det var valbehovligt efter en sa lang och solig dag!

Over and out!

Kommentarer
Postat av: Jessica

BMB är bäst! hoppas de har öppet när du kommer hem i sommar så vi kan gå dit och svänga våra lurviga... eller har de blivit ändrade planer för sommaren??? den där båt turen lät ju inte helt fel.. jag vill oxå se en havssköldpadda... jag får nöja mig med lilla herr My så länge :)

Puss!

2009-04-05 @ 17:42:59
Postat av: SA

Jadu... här var det tio grader plus när Barbro åkte. Då blir ju skillnaden inte så stor!!!!



Bilder på avfärden här:



http.//www.svacon.com/ba001.JPG

http.//www.svacon.com/ba002.JPG

http.//www.svacon.com/ba003.JPG

http.//www.svacon.com/ba004.JPG

http.//www.svacon.com/ba005.JPG

http.//www.svacon.com/ba006.JPG

http.//www.svacon.com/ba007.JPG

http.//www.svacon.com/ba008.JPG



SA

2009-04-05 @ 18:22:03
Postat av: SA

Kolon...inte punkt!



http://www.svacon.com/ba001.JPG

http://www.svacon.com/ba002.JPG

http://www.svacon.com/ba003.JPG

http://www.svacon.com/ba004.JPG

http://www.svacon.com/ba005.JPG

http://www.svacon.com/ba006.JPG

http://www.svacon.com/ba007.JPG

http://www.svacon.com/ba008.JPG

2009-04-05 @ 18:24:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0