Jag vårdar mina 5 bloggläsare ömt...

Måste ju skriva lite nu när besöksträffarna på min blogg ökat med nästan 50%! Från 3 läsare till hela 5 läsare!

Dagen har bestått i pyssel... Massa knåpande med hantverket som jag ska försöka sälja i helgen på Vallby Julmarknad. Idag har det luffarslöjdats till stor del. Har lite ont i fingrarna nu. Tror inte att jag behöver göra så mycket mer luffarslöjd. Men det kanske blir något mer imorgon. Skulle kanske göra en skål till eller nått sådant.

Förmiddagen ägnade jag åt att springa runt på stan en massa. Till Arbetsförmedlingen för att hämta ett papper, till Les Affaires för att få samma papper underskrivet, tillbaka till Arbetsförmedlingen för att lämna in pappret... Håller tummarna för att pappret faktiskt hamnade hos rätt person (kvinnan som vägrar träffa mig och vägrar att ringa mig och som jag funderar på om hon faktikst finns i verkligheten).

Kollade också in nya Clas Ohlson i arosian också. kan kanske bli bra om det öppnar lite fler affärer i samma hus.

Sedan gick jag till Myrstackarna och fyndade två små Fuga-skålar.

Blixtvisit hos KES för att hämta mina tänger och min ståltråd från kultur i Äldrevården.

Sedan har jag, som sagt var suttit i soffan hela em och kvällen med tänger och ståltråd i högsta hugg. Nu är jag riktigt trött och jag orkade inte ens dricka upp Jessicas vin som stod kvar i kylen sedan helgens äventryr. Illa.

Over and out!



Grafisk form är kul... när det går som man vill

På gång att fixa nya visitkort. Efter mycket pulande verkar det arta sig. Nu ska jag bara bära ner den där jäkla skrivaren från pappas lägenhet och den ska  installeras och det ska fixas. Sedan är det lite pyssel med andra etiketter och prislappar inför helgens julkmarknad på Vallby. Det tar längre tid än man tänkt sig...

Gårdagen ägnades åt pyssel i massor, jag hann med lite shopping också, köpte lite grejer som jag behöver till hantverket och så trillade jag över två par stövlar som jag inte kunde undvika att köpa. Jag älskar skor!!! Ett möte med Anders hann jag också med, jag ska jobba lite med hans marknadsföring och jobba fram bland annat en logga åt honom. Man kan ju fundera hur det ska gå. Flummiga kultursnubbar... (obs, jag tillhör ju också den kategorin).

Nä... nu har jag inte tid med bloggen längre. Måste fixa ner den där skrivaren...

Over and out!


Trevlig helg med massor av mys

I fredags kom jessica till storstan. Vi möttes nere vid järnvägsstationen och traskade hemåt för att hoppa i bilen och åka ut en tur till IKEA och lite andra ställen. Vi skulle INTE shoppa utan bara handla det nödvändiga. Gick sådär va.... Hoppsan. Konstigt att det kan bli så när man knallar in på IKEA och kommer ut med minst tre grejer till som man inte behöver. Detta är för mig ett obegripligt femomen. Jag skyller allt på Kamprad. 2 miljarder i vinst.... ojoj.

Hemåt igen och lite mysigt skitsnack och sedan lite pyssel med sy-knåp. Syknåp som blev mindre lyckat av någon konstig anledning. Muddar som på något konstigt sätt växer till dubbel storlek och andra mysko saker. Hmm...

Lite middag framför TVn med Grekiska biffar och massamassa vitlök! Snarrigt! Sedan blev det en enkel biljett i säng. Vi var tmnligen slutkörda båda två. Jessica för att hon var sjuk och jag var speedad efter all kreativitet.

Lördagen blev en slappmorgon med mysfrulle och sedan drog vi iväg till Skultuna där vi kollade in julmarknaden vid bruket. Många fina saker fanns det men vi höll i pengarna båda två. Vi kunde dock inte hålla oss helt och hållet... Någon julklapp blev det inhandlat. Sedan har jag en plan för julklapp till morbror också. Så inspiration fick jag en liten släng av. Vi skrattade gott åt alla sjukt fula saker också. Det fanns allt från knasiga ljuslyktor till fula prydnadssaker. Tur att man är kreativ så att man kan fixa sitt eget hantverk... mycket bättre än försäljarna.

Åter vände vi tillbaka mot Vässan och efter en enkel lunch så lånade sjuklingen min säng och snarksov i ett par timmar. Jag hade tid att hantverka lite och städa upp min mitt kaos-kök. Och när Jessica återuppstod från det döda kunde vi börja ladda inför kvällens spelning med Rootvälta på sigurdsgatan. Efter x- antal glas vin (Jessica) och x- antal glas rom och cola (jag) körde mamma mer oss till stan där vi fick sitta och hänga i drygt en timme innan det var dags för spelning. Rootvälta gungade bra men spelningen var lite för kort. Saknade några låtar. Men glada i hatten och ganska slutkörda dråsade vi i säng fram på nattkröken.

Söndag, ljuva söndag. Vi pysslade lite innan det var dags för Jessica att åka hem till dalarna igen. Jag och mamma gick till konserthuset och kollade in Vibafemba och Tomas von Brömsen. Det var en skön avslutning på en grymt lyckad helg. Nästa gång får vi se till att Jassica är frisk bara...

Over and out!


Trött...

En dag när jag har gjort allt och inget.

Bloggen är seeeeg just nu. Ska kanske knåpa ihop ett inlägg imorgon. Nu har jag i alla fall skickat iväg ABF-jobbet. Så var det ur världen. Och jag är expert på att göra hyperlänkar från e-postadresser nu. Ha!

Over and out!


Det är ingen ordning på allting, man hittar inte ett endaste dugg

...som Pippi skulle ha sagt!

Dagen planerades av någon konstig anledning om efter det att jag insett att jag har svårt att hålla mig till planeringen. Då får planeringen passa mig istället. DET är bra!

Käkade frulle och kollade två avsnitt av entourage medan jag samtidigt fixade med ett halsband jag gjorde igår. Det blir bra! Måste ju slita hårt med hentverket nu eftersom att jag och Jenny ska vara med på Vallby julmarknad om ett par veckor. Måste ju lyckas få till alla prylar vi skrev om i ansökan. Synd bara att jag borde luffarslöjda men tycker att smycken är roligare att designa just nu.

Tog mig i kragen när halva förmiddagen hade gått och började jobba med ABF-jobbet som jag lovade ska vara klart imorgon. Gick ganska smärtfritt tills stötte på knasiga problem med Acrobats hyperlänkar i pdf-er. Satt och slet med det i två timmar innan jag fick tokspel och sket i det. Ska försöka imorgon igen. Tack och lov så ringde Linnéa och frågade om jag hade lust att hjälpa henne med hennes visitkort. Det är ju mycket roligare med kreativa visitkort än icke fungerade hyperlänkar. Jag tog vägen förbi Vegagrillen och köpte mat som jag sedan tog med ner till KES... Annika måste ju börja fundera om jag ändå inte är lite smyg-Kesare.

Efter högeffektivt kreativitetarbete enligt kreaktivitetteorin så fixade vi ett supersnyggt visitkort till Linnéa. Eller Linnéa stod för designen och jag stod för kunskaperna i designprogrammet. Så nu är det beställt och klart. Kul att se resultatet sedan.

Fan också.... Nu försvann halva mitt inlägg. jag orkar inte skriva om, så ni får nöja er med ovanstående.

Over and out!


Tiden springer ifrån mig.

Hann inte ens hälften av det jag hade tänkt att jag skulle hinna igår. Men jag hann i alla fall ta en tur till ABF-Vux och fixa ett jobb åt mig själv. Kommer inte att gå åt mer än några timmar att fixa det, men det är bättre än ingenting! Lite klirr i kassan.

Sedan ska jag komma igång med praktiken innan månaden är slut också. Hoppas att det fixar sig att jag kan få lite stålars för det... Jäkla drygt med alla turer fram och tillbaka. Blir så TRÖTT! Inte undrar på att man blir frustrerad och inte orkar ta sig för nått alls tillslut.

Idag har jag i alla fall fått fart under skosulorna och redan fixat tre av grejerna på min att-göra-lista. Har städat kylskåpet (check), har diskat (check), har bokat tid för service (check). Det är inte så mycket kvar då... Bara typ att städa resten av huset, fixa iordning loppisen inför helgen, sätta upp loppisskylten i fönstret, gå till bibblan, kolla igenom australienbilderna, sy lite... Inget krävande alls...

Oj... bäst jag sätter fart!
Over and out!


Seg dag och helgens strapatser

Dagen började tidigt med första anhalt hos Les Affaires, en tidning riktiad till företagsamma och framgångsrika kvinnor. Jag träffade Sabina och Ola för att tala om en eventuell praktik för mig hos dom. Det hela gick bra och det verkar som om det blir lite mer för mig att göra här framöver. Skönt... hoppas bara att det leder till något jobb bara. Det är ju lite segt på den fronten.

Resten av dagen slösades bort till inget speciellt. Tittade på tråkig TV och sov till och med middag. Kanske kan lite av kvällen ägnas åt nyttigheter, skulle behöva städa lite... eller mycket.

Helgen var full av bus och upptåg och började ute på Hamre för lite scouttävlande. Novembernatten är en organisationstävling där man tävlar i lag och ska ta sig igenom ett visst antal tävlingsgrenar och uppgifter under kvällen. I laget får man själv bestämma i vilken ordning man gör uppgifterna och hur mycket tid man lägger vå varje gren. Riktigt kul var det i alla fall. Det var nästan ännu skönre eftersom jag kvällen till ära inte hade något ledaransvar uten fick "leka" bäst jag ville. Ledarlaget från St olof fick bra poäng och tjänade ihop till en andraplats med 13 lag i klassen.

Lördagen ägnades mestadels åt Kultur i äldrevården. jag och Lina pysslade med tanterna och sedan åkte jag med mamma och Svante till Hökåsen för att fira Kalle (mammas kusin) som fyllt år. Det blev en trevlig kväll som jag och mamma avslutade med att käka kräftor.

Söndagen blev en pysseldag. Var ute på Tunby för att hantverka till scouternas jullotteri som vi har på vallby julmarknad varje år.

Over and out!



Reflex

Ja, dags att leta fram reflexerna. Idag hade vi reflexpyssel med våra små skyddslingar i scouterna. Vi gjorde egna små reflex-gubbar och vi hade reflextest där ungarna fick lysa med ficklampa och leta reflexer. Sedan testaqde vi hur bra/dåligt man synd med/utan reflex. Tror kanske att de fick lära sig något.

För att resa lite längre tillbaka i tiden... Vid 11 hämtade Linnea upp mig för färd ut till Erikslund där vi shoppade lite inför vårt tantpyssel på lördag. Jag hänger på KESarna lite och kör Kultur i Äldrevården. Vi hantverkar med tanterna (gubbarna var också välkoman men vi fick bara ett gäng tanter med oss). De får sy, måla och pyssla i största allmänhet. Idag har vi handlat allt från träpärlor till glasfärg.

Lunch fick vi köpa oss utanför willys och fika fixade vi på brynolf i väntan på att loppisen på läkarmissionen skulle öppna. Linnea höll i sina pengar men jag impulsköpte en liten byrå (eller vad man nu ska kalla det... sidobord med låda kanske...? ) och ett halsband... Har ingen aning om var jag ska ställa byrån bara. Men jag blev så kär i den.

Attans rackabajs....
Men vad gör det om hundra år?!

Over and out!


Ja, vi har vårat glada barnasinne kvar....

Happ, ännu en helg slut. Tänk att det går så fort. Fredagen ägnades åt allt och ingenting. Lagom vid 16-tiden var jag så uttråkad att jag trodde jag skulle får spader. Orkade inte göra nått. Så tråkigt. Sedan kom mamma och jag fick äntligen visa henne mitt färdiga golv. Hon blev ganska paff. Hon trodde att vi skulle ägna helgen åt golvet. Nu fick vi göra annat roligt istället.

Lördagen började vi ute på Erikslund, shoppa lite käk för helgens strapatser och det blev en tur för att jaga rätt på gips till mitt senaste projekt, gipstavlor. Hittade tillslut på bauhaus som inte kostade en förmögenhet. Så då var det bara att åka hem och experimentera mera... Lunch blev en korv på Biltema.

Vidare till kyrkogården för att lägga hemgjorda grandekorationer och ljus på gravarna. Mamma hade hjort jättefina dekorationer med granris från kungsgran och blommor, hagtornsbär och snöbär. Snyggare än köpe-kransar. Så det så.

När vi kom hem svirade jag om för att gå en tur på stan. Strosade mest runt och kollade lite i affärer. Var ganska shoppingsugen men hittade inte direkt något kul i klädesväg att köpa. Orkade inte riktigt prova heller om jag ska vara ärlig och då är det bättre att spara pengarna. Men jag köpte ett brädspel i alla fall. Nya utgåvan av Geni så det blev lite spelande på lördagkvällen. De hade bra pris på div. olika spel på bokhandeln och jag kunde använda mitt presentkort som jag fortfarande har kvar sedan förra julen. Så man kan säga att jag inte brände några pengar alls...

På kvällskvisten blev det TV-kväll i soffan. Har börjat följa den nya humorserien Nurse Jackie på ettan, ganska komisk tycker jag. Så var det ju Brottskod försvunnen och Robins också.

Söndagen började ute på parkeringsplatsen. Vi bytte däck på mammas bil och jag dammsög bakluckan och golvet. Massa grus och skräp från potatislandet åkte bort!

Grejade lite med smyckespyssel och sedan åkte vi på en minipicknick med kaffe i termos och bullar från ICA till Björnön där vi satt ute i naturen och käkade.

Allt som allt en lyckad helg, men på tok för kort.

Over and out!


RSS 2.0