Full fart frammåt

Nu spinner det på här på red. Massa jobba att göra. Nu sitter jag och pular med en folder för ett utställningdföretag. Kul! Lite annorlunda uppgift... Men nu ska jag snart ge upp för idag. Filen kjag jobbar med är så tung att datorn inte riktigt orkar hänga med i min takt. Så medan den tänker så surfar jag runt på nätet. 

Besökte just Peace & Loves hemsida. Nytt bandsläpp idag. The Hives kommer! Coolt. Nu måste jag ju köpa biljett. Jessica är ju på så det blir nog kalasbra! De är ganska dyrt dock. 1500 kr ska de ha för ett festivalpass iår. Men det är det kanske värt?! 

Igår hann jag inte alls med det jag hade tänkt hinna. Det blev bara en tur till Norberg för luffarslöjd och sedan nästan direkt i säng. Som tur är så är jag ganska pepp idag och har jobbat med roliga saker, annars hade jag somnat över tangentbordet. 

Äventyrsscouterna har hoppat av Vasaloppshajken också. (Hajk där man sover i vindskydd, hejar på vasaloppsåkare och äter god mat) Så antagligen blir det ingen resa till Mora för mig heller.. Eller ska man kanske... Eller JAG VET INTE! Usch, vad svårt det blev nu. Jag kommer frysa mig fördärvad... Vad tycker du?

Over and out! 


Ofattbart

Tiden fortsätter att springa ifrån mig. Det är ju helt ofattbart att det var nästan en hel vecka sedan jag skrev sist...
En del saker har hänt under denna vecka. Bland annat är övernattningen med småscouterna avklarad. Gick förvånansvärt smärtfritt trots strul med sjuka ledare i början av helgen. 25 ungar trillade in på Tunby i fredags kväll och efter lite fix med gruppindelning och instruktioner för föräldrar drog Fångarna på Tunby igång. 14 olika celler, sju nycklar att samla, ledtrådar. Paus med lite krubb och sedan sova sova sova. Alla ungar låg i sovsäckarna strax efter 23.00. Final med skattkammare och pengasamlande under lördag fm. Tiden blev knapp och vi fick skicka hem barn och föräldrar och sedan städa hela Tunby själva. Vid 12 kunde vi alla styra kosan hemåt.

Hann precis hem och duscha och fixa lite lunch innan Jessica kom med bil från Hedemora. Vi käkade och stack ner på stan för en minirunda med shopping. Lite fynd blev det både för oss båda två. Kvällen ägnades åt tjusig tvårätters med hummer till förrätt och oxfilé med hasselbackpotatis till huvudrätt. Sedan var det melodifestival som vi knappt kunde koncentrera oss på eftersom vi redan var lite runda under fötterna och hade fullt sjå att fixa oss tjusiga inför svirade på bmb.

På söndagen vaknade vi upp vid 10-tiden och käkade lite frulle i godan ro. Vi mådde oförtjänt bra båda två. Lite lätt slitna men annars var det grejt! Ytterligare lite shopping på erikslund denna gång och sedan styrde Jessica kosan hemåt. Själv röjde jag undan lite av kaoset hemma och sedan tog jag tag i ett par syprojekt.

Måndagen var en härlig slappardag när jag spenderade hela kvällen i soffan framför TVn med lite pärlpysslande.

På tisdagen scoutades det för fullt och vi ledare var nog tämligen avslagna och försökte oss på ett lugnt möte. Det gick sådär...

Over and out!


Var är klonen när man som mest behöver den?

Igår körde vi föräldrarmöte på scouterna. En drös med mammor och pappor trillade in strax innan utsatt tid, men ledare var det ont om. Kim var ute på födelsedagsäventyr och Kicki hade fått en bacil på halsen, eller var det kanske ett virus? Chatarina och jag var således själva med alla barn och föräldrar. Glurp! Hur skulle vi grejja detta?

Vi brukar köra föräldrarna i ett rum och barnen i ett annat för att kunna prata med föräldrarna utan att ungarna får myror i brallan. Här kommer vi till läghet där jag som mest undrarde var min klon var. Katarina med K började med att snacka läger och detta gav mig en liten tidsfrist att köra en liten "frukt-gissartävling" med barnen. Massa konstiga frukter som skulle paras ihop med massa lappar. Det gick väl ändå ganska bra. De är så roliga när de får höra saker som de inte visste innan. Förvånade, spontana utrop. Haha...

Sedan fick scouterna börja att skära och greja med frukten, fixa fruktsallad medan jag gick upp och höll i lite info för mammorna och papporna. Babblade väl i 15 minuter och sedan gick vi ner till dukat bord. Kalasbra! Inte en enda fråga behövde vi svara på heller. Tänk att jag kunde informera så bra. (Det är i alla fall det jag tänker boosta mig själv med.)

Men rörigt blir det med två olika aktiviteter och 35-40 pers...

Så, var är klonen när man som mest behöver den???? Eller kan man manipulera tiden så det blir fem kvart i timmen stiallet för fyra? Hur gör man för att hinna med sitt liv???

Till helgen väntar Fångarna på Tunby...

Over and out!






Och lugnet lade sig över redaktionen

Kanske man skulle kunna tro. Men det småbubblar fortfarande här. Igår fick vi ett smakprov på den nya tidningen och vi jobbar vidare med nästa tidning. Turistmagasin är det som gäller nu. Dessutom lite andra "reklam-grejer" på G.

Uppdatering sedan sist då. Veckorna är fullproppade med aktiviteter och pyssel. Skulle vilja hinna vara lite kreativ men tiden räcker knappt till. Tisdagarna är fullproppade med scouter, onsdagarna är fullproppade med luffarslöjd.

I torsdags planerade vi spårarscoutövernattning på Tunby. Det ska bli fångarna på fortet. Jakt på nycklar och ledtrådar och pengar som ska grävas fram. Massa busiga ungar som har myror i brallan. Det ska bli kul!

I lördags tog jag och mamma en liten loppisrunda och avslutade sedan turen med lunch på IKEA. Hemåt och lägehetsrenovering. Vår hyreslägenhet måste bli klar, vi har järnvägsfolk som kanske ska bli hyresgäster. Tjäna multum på TGOJ... Men då måste vi vara klara innan april och det är med nöd och näppe vi hinner. Vi har ju inte så mycket tid vi kan ägna åt det jobbet. Helgerna är lite för korta och vi vill ju hinna med annat också.

Lite renovering hann vi med på söndagen också. Men innan det tog vi en tur i längdskidsspåren. Det var fantastiskt fint väder och vi fick upp ett ganska bra flås. Jag vurpade bara två gånger... Är inte så van att skida och utrustningen kanske inte är den hippaste.

På eftermiddagen surade jag lite över en logga som jag försöker fixa, lagom delar okunskap från min sida, prestationsångest och kluriga anvisningar från beställaren gjorde min kväll tämligen värdelös och irriterad. Men jag hann med några varv på stickningen och det gjorde min kväll lite bättre. Pju!

Over and out!


Det kokar på vår redaktion

Nu bubblar det över här på redaktionen... Vi ligger i slutfasen med det nya numret av Les Affaires. Sista korren idag med genomläsningar och ändringar.

Annonser som ska in i sista minuten, ändringar i texten och omflyttade notiser. Inatt går tidningen på tryck!

Det hela blir inte bättre av att Olas telefonbatteri har laddat ur så han måste låna min telefon... En telefon som inte har alla nummer inlagda. KAOS! Är vad det är. Nu ska jag snart gå för dagen också, hur ska ha då klara sig?

Over and out!


Snurr

Har varit ganska knasigt helg med magsjuka och virus. BLÄ! Inte bra. Nu sitter jag på jobbet och funderar på om det är dags att gå hemåt snart eller om jag ska ta tag i den där loggan... Skulle ju vara skönt att slippa släpa hem datorn.

Det har inte hänt så mycket sedan sist jag skrev. Luffarslöjden i Norberg har dragit igång och det verkar funka finfint! Vi kom lite för sent till Norberg för att det var så dåligt väglag men jag tror att mina kursdeltagare hade överseende med det. Så på onsdag kör vi stenhårt med mer luffarpyssel...

Nu orkar jag inte skriva mer, är helt slut efter en sjuk helg.

Over and out!


RSS 2.0